Brendan Pol (©Starsport)
Brendan Pol (©Starsport)

Drama u Morači i novi šamar Budućnosti: Kluž nadoknadio -15, Pol kao da nije doručkovao

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 21:23

Veliki pad Podgoričana u finišu meča

Pre nekoliko dana košarkaši Budućnosti ispraćeni su sa terena zvižducima navijača, pojedini huligani su im čak i upali u svlačionicu besni zbog poraza od Studentskog Centra u ABA ligi (82:94), pa s obzirom na ishod večerašnjeg duela protiv Kluža u Evrokupu, Podgoričanima predstoji besana noć.

Imala je ekipa Andreja Žakelja +15 tokom druge četvrtine, na veliki odmor je otišla sa prednošću 45:31, ali kako je vreme prolazilo, razlika se topila i u finišu meča potpuno prešla u korist gostiju. Posle velike drame u završnici Kluž je slavio 79:77.

Izabrane vesti

Junak pobede rumunskog tima bili su Patrik Ričard i Andrija Stipanović, koji su meč završili sa po 16 poena, 5 skokova i 1 blokadom, a prvi je imao četiri asistencije i jednu ukradenu loptu, drugi dve asistencije.

Situacija se, međutim, može posmatrati i iz drugog ugla, odnosno može se reći da je Brendon Pol bio tragičar Budućnosti. Nakon što je Di Džej Sili pogodio trojku uz zvuk sirene za istek napada i izjednačenje 67:67, Brajs Džons je na ulasku u poslednji minut utakmice doneo Klužu +4 (75:71). Usledio je tajm-aut posle kog je Pol ubacio trojku i vratio svoj tim u igru. Ali kada se rezultat lomio, Pol je uspeo dvaput u poslednjih 25 sekundi da omaši kompletnu konstrukciju koša pri šutu za tri poena. Kao da nije dobro doručkovao jutros...

I pored toga Budućnost je ostala u igri pošto je Petar Popović pogodio trojku iz trka i od tablu za 77:79 na 5,6 sekundi do kraja. Gosti zatim nisu uspeli dobro da izvedu aut na polovini rivala i Budućnost je dobila šansu za produžetak, pa i pobedu. Mekinli Rajt je izabrao ovo prvo, uspeo da probije na ulaz pod koš, ali ne i da precizno položi loptu... Ostalo je "plus dva" za Kluž koji se učvrstio na trećem mestu, dok je Budućnost osma sa osam poraza i pet pobeda.

Pomenuti tandem Ričard - Stipanović bio je najefikasniji u pobedničkom timu, a pratio ih je Brajs Džons sa 13 poena i 8 asistencija.

Budućnost su predvodili Pol i Popović sa po 13 poena, a pohvale zaslužuje novajlija iz Studentskog Centra, Kenan Kamenjaš, koji je meč završio sa 12 poena, 7 asistencija i čak 5 ukradenih lopti. Još dvojica igrača domaćeg tima imali su dvocifren broj poena: Andrija Slavković je ubacio 11, uz 6 skokova, a Rajt 10.

Podgoričani narednu utakmicu u Evrokupu igraju takođe kod kuće, ali protiv vodećeg Burga. Meč je 10. januara.

EVROKUP - 13. KOLO

Utorak

Pariz - London 94:77

Huventud - Venecija 89:81

Burg - Gran Kanarija 92:84

Ulm - Turk Telekom 79:85

Sreda

Bešiktaš - Vulvs 72:59

Prometej - Cedevita Olimpija 105:100

Hapoel Tel Aviv - Hamburg 118:101

Aris - Šlonsk 93:71

Budućnost - Kluž 77:79

Trento - Lijetkabelis 76:70



tagovi

EvrokupKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara