Dušan Bulut izabran na BIG3 draftu, ide kod Džoša Čildresa

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 13:15

Srbin dobio novi klub

Treći draft sve popularnije BIG3 lige održan je sinoć Las Vegasu, a najbolji basketaš sveta Dušan Domović Bulut izabran je kao 24. pik treće runde!

Bulut će karijeru nastaviti u ekipi Ball Hogs čiji je kapiten nekadašnji igrač Bostona Brajan Skalabrini, dok su mu zamenici Džoš Čildres, koga ovdašnja košarkaška publika najviše pamti po epizodi u Olimpijakosu, te Dešon Stivenson koji je najveći deo karijere proveo igrajući za Vašington.

Izabrane vesti

Novi Bulutov tim je pro sa pete pozicije draftovao prekaljenog teškaša Vila Mekdonalda, da bi sa 19. pozicije kasnije uzeo i bivšeg šutera Hjustona i Sakramenta Džermejna Tejlora.

Tim Enemies čiji je kapiten Gilbert Arenas je sa prve pozicije birala Rojsa Vajta, dok je ekipa Triplets Džoa Džonsona i Ala Džefersona uzela Krisa Džonsona. Kao treći pik bio je izabran Leri Sanders, koji će karijeru nastaviti u ekipi 3-Headed Monsters, gde glavnu reč vode Rašard Luis, te Redži Evans i Mahmud Abdul Rauf.

Među zanimljivijim izborima je i nekadašnji prvi pik Greg Oden, koji će igrati za ekipu Aliens, kao sedmi na listi. Nekadašnji pobednik takmičenja u zakucavanjima i bivši igrač Golden Stejta Džejson Ričardson ide u Tri-State kod Džermejna O’Nila kao 14. pik, dok će novopečeni penzioner Karlos Arojo biti deo ekipe Trilogy, gde je kapiten čuveni Džejson Teri.

Prošlogodišnji šampion BIG3 lige je ekipa Power, za koju su nastupali igrači poput Drua Gudena, Demara Džonsona, Andrea Emeta, Berona Devijsa, dok su treneri bili nekadašnji bek Lejkersa Majkl Kuper i bivša WNBA zvezda Nensi Liberman. Ove sezone kapiten ekipe biće Kori Maget, a u timu će biti i nesuđeno pojačanje Zadra Glen Dejvis.

Nova sezona počinje 22. juna, a pravila su slična američkoj verziji basketa. 

Foto: Reuters


tagovi

Dušan Domović BulutBIG3 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara