Duško Ivanović (©KK Crvena zvezda)
Duško Ivanović (©KK Crvena zvezda)

Duško Ivanović: Vildoza imao manje istegnuće, zdravstveno stanje u ekipi je bolje

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 18:26

"Manje-više svi su se oporavili. Pojedini su dosta iscrpljeni, još imaju posledice. Videćemo večeras u kakvom je izdanju Vildoza, a sutra odlučiti ko će igrati", rekao je trener Crvene zvezde pred okršaj sa Valensijom

Zbog delikatne zdravstvene situacije u timu i problema sa virusom, Crvena zvezda nije bila u stanju da za vikend odigra meč 23. kola ABA lige u Baru protiv Mornara, pa je pomeren za 20. april. Zato je pred sutrašnji okršaj sa Valensijom glavno pitanje bilo, u kakvom stanju su crveno-beli pred susret sa Valensijom u 31. kolu Evrolige (sreda, 19.00)?

Izabrane vesti

"Zdravstveno stanje je bolje. Manje-više svi igrači su se oporavili, neki su dosta iscrpljeni, još imaju posledice. Videćemo večeras na treningu, pa ćemo sutra odlučiti ko će igrati", rekao je Duško Ivanović.

Tokom utakmice prethodne runde elitnog takmičenja protiv Baskonije, koju je Zvezda rešila u svoju korist 74:63, povredio se Luka Vildoza. On se vratio treninzima, ali još nije u potpunosti jasno da li će moći da pomogne protiv ekipe Aleksa Mumbrua.

"Imao je manje istegnuće, bolje je, videćemo večeras na treningu kakav će biti, pa ćemo donositi odluke".

Van stroja je već neko vreme kapiten Branko Lazić i još nije poznato kada bi mogao da se vrati na parket.

"Voleo bih da znam. Napreduje, radi, ali njegovo trčanje je još pravolinijsko, ništa ne radi lateralno i to mu pravi problem. Za sada je u redu, ali videćemo".

Kakav je plan za Valensiju?

"Nadamo se da možemo da pobedimo i pokušaćemo da neutrališemo njihove šutere i igru u tranziciji".

Bitnu ulogu mogao bi da odigra Hasan Martin koji je prethodne sedmice odigrao jedan od najboljih mečeva u crveno-belom (10 poena i osam skokova protiv Baskonije).

"Njegov doprinos treba da bude veliki, ali samo ako bude igrao agresivno kao protiv Baskonije. Mora da ima agresivnost u igri", istakao je Ivanović.

PETRUŠEV: KLJUČ JE ODBRANA

Filip Petrušev (©Starsport)Filip Petrušev (©Starsport)

Martina, kao i čitavu centarsku liniju Crvene zvezde čeka veliki izazov protiv visokih igrača španskog tima, Bojana Dubljevića, Hasijela Rivera i zlatnog španskog reprezentativca Haimea Pradilje.

"Biće veoma teška utakmica. Oni su u izuzetnom ritmu i znamo šta da očekujemo. Moramo da posvetimo pažnju njihovoj unutrašnjoj igri, gde je Dubljević glavni igrač, tu je i Rivero i veoma su korisni unutra. To moramo da zaustavimo i igramo dobru odbranu jedan na jedan na svim pozicijama", rekao je Filip Petrušev.

Mladi centar crveno-belih zna koji je recept za Valensiju.

"Ključ je odbrana. Da zaustavimo njihovu igru u tranziciji, jedna su od bržih ekipa, ali i da zatvorimo reket, kontrolišemo skok i u napadu mislim da nećemo imati problema", zaključio je Petrušev.

EVROLIGA - 31.kolo

Utorak

Makabi Tel Aviv - Virtus Bolonja U TOKU

19.30 (1,70) Efes (15,00) Olimpija Milano (2,40)

19.30 (1,60) Panatinaikos (15,00) Bajern (2,65)

20.30 (1,15) Baskonia (20,00) Alba (6,50)

20.30 (1,95) Partizan Mozzart Bet (15,00) Barselona (2,05)

Sreda

18.00 (2,10) Žalgiris (15,00) Monako (1,90)

19.00 (1,50) Crvena zvezda (15,00) Valensija (3,00)

20.00 (1,07) Olimpijakos (25,00) Asvel

20.45 (1,45) Real Madrid (15,00) Fenerbahče (3,20)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićLuka VildozaKK ValensijaFilip PetruševBojan Dubljević

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara