Džejlin Smit na treningu Partizana (©Mozzart Sport)
Džejlin Smit na treningu Partizana (©Mozzart Sport)

Džejlin Smit prvi put na treningu crno-belih: Očekujemo da bude bitan u svemu što radimo

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 13:57

"Isto je bilo kada je dolazio Bruno i ispostavilo se da je bilo prilično dobro što smo njega doveli", dodao je Željko Obradović o Partizanovom novajliji

Novo lice na treningu Partizan Mozzart Beta. Džejlin Smit je juče sleteo u Beograd, a danas odradio i prvi trening sa novim saigračima. Neće moći da pomogne ekipi u četvrtak protiv bivšeg kluba, Virtusa iz Bolonje, ali već od početka nove godine će crno-beli moći da ga registruju i za takmičenje na najvećoj pozornici.

Odradio je prvi trening sa ekipom, a debi bi mogao da upiše za vikend na gostovanju Mornaru, u okviru ABA lige.

Izabrane vesti

"Razmislićemo o tome kada bude došla ta utakmica, ali doveli smo ga da bi igrao. Odradio je prvi trening sa timom. Došao je da pomogne i bude bitan u svemu što radimo i to je nešto što očekujemo. Isto je bilo kada je dolazio Bruno i ispostavilo se da to bilo prilično dobro što smo njega doveli. Smit je iskusan igrač, pratili smo ga dok je igrao i u Nemačkoj, sada je bio i u Bolonji, tako da verujem da ima kvalitet da nam pomogne", rekao je Željko Obradović o najnovijoj akviziciji crno-belih.

Smit je prvih šest godina profesionalne karijere proveo u Nemačkoj nastupajući za Hajdelberg, Ludvigsburg i berlinsku Albu. Minulog leta se preselio u Italiju, ali nije uspeo da se nametne u ekipi Luke Bankija. Osvajio je duplu krunu sa Albom, a kao košarkša Ludvigsburga je bio i MVP Bundeslige.

Iza sebe ima 77 nastupa u Evroligi, a prosečno je beležio 9,1 poen, 2,3 skoka i 2,2 asistencije, uz respektabilnih 36 odsto van linije 6,75. Pored dobrog šuta i plejmejkerskih sposobnosti, poznat je i po defanzivnim kvalitetima, pa će atleticizmom, znanjem i iskustom definitivno biti značajan dodatak za Partizanovu odbranu.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDžejlin SmitŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara