Džejsi Kerol (©Shutterstock)
Džejsi Kerol (©Shutterstock)

Džejsi Kerol svira kraj, Real mu sprema oproštaj u Španiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 12:10

Pozdraviće po poslednji put klub sa kojim je osvojio 20 trofeja, kao i njegove navijače

Čitave sezone je vladala neizvesnost da li će se Džejsi Kerol vratiti u Real Madrid. Otišao je minulog leta sa ponudom za produžetak saradnje na stolu, Florentino Perez svestan svega što je učinio za klub nije hteo da ga požuruje, mesto ga je čekalo, ali nije ponovo obukao dres Kraljevskog kluba. Kako prenosi Marka, neće ipak otići bez pozdrava.

Popularni Mitraljeta odlazi u penziju, a u bliskoj budućnosti će mu Real organizovati i oproštaj. Stranac sa najviše nastupa u dresu Blankosa (709) je od minulog leta na ranču u Juti, ali će se vratiti u Španiju da pozdravi klub i navijače po poslednji put.

Izabrane vesti

Otišao je minulog leta po isteku saradnje bez konkretnog odgovora da li će se vratiti. Kako je vreme prolazilo verovalo se da neće ponovo obući dres Kraljevskog kluba, ali Real nije doveo igrača njegovog profila. Mnogi to vide kao jedan od glavnih razloga za seriju loših rezultata u drugom delu sezone, možda i slabo napadačko izdanje u finalu Evrolige.

Iako je na pragu pete decenije, Florentino Perez mu je dao vreme da razmisli, a koliko su u klubu verovali u njegov povratak govori i činjenica da broj 20 koji je nosi na dresu nije dobio novog vlasnika. Povrh toga, napravljena je fotomontaža Kerola u novom dresu koja je stajala na sajtu Reala sve do grupne fotografije tima napravljene pred Fajnal for u Beogradu.

Real je ispoštovao čoveka koji se s pravom može smatrati legendom kluba. Prvo je pojačanje Pabla Lasa, osvojio je 20 trofeja u bojama Kraljevskog kluba: dva u Evroligi, pet u ACB ligi, šest u Kupu kralja i Superkupu Španije, kao i jedan Interkontinentali kup. Za kraj će mu Blankosi u znak zahvalnost za sve što je učinio za klub, uprkos činjenici da ga ove sezone nije udostojio konkretnog odgovora o povratku, prirediti i oproštaj.


tagovi

KK Real MadridDžejsi Kerol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara