Šejn Larkin (©Star Sport)
Šejn Larkin (©Star Sport)

Efes preživeo giljotinu! Larkin pogodio za pobedu uz 0,1 sekund do kraja

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 21:49

Fenerbahče nije iskoristio prvu šansu da overi titulu šampiona Turske

Sve je bilo spremno za krunisanje novog kralja Turske, ali Fenerbahče je izneverio krcatu Ulker Arenu! Anadolu Efes je preživeo giljotinu, u životu ga je zadržao Šejn Larkin.

Najbolji košarkaš nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope postigao je koš za pobedu uz 0,1 sekund na semaforu i konačnih 82:81! Imao je domaćin jednu desetinku da napravi čudo, ali to je prosto bilo nemoguće i Efes je preživeo bar do srede, kada se igra četvrta utakmica.

Izabrane vesti

Potpuno ludoj završnici prethodila je jako napeta i neizvesna utakmica maltene od prvog do poslednjeg minuta. Nijednog trenutka prednost nije bila veća od sedam poena, koliko je Fenerbahče vodio pri rezultatu 72:62. Od tog momenta gosti se potpuno vraćaju u život serijom 6:0, a iako je uspeo delimično da povrati prednost, domaćin je dozvolio da susret uđe u dramatičnu završnicu u kojoj je Larkin zablistao punim sjajem.

Bilo je za očekivati da će Larkin uzeti poslednji šut, dugo je držao loptu kod sebe, a onda krenuo u prodor kraj Nika Kalatesa i poentirao iz kontakta. Ulker Arena je zanemela.

Šejn Larkin je meč završio sa 14 poena, sedam asistencija i pet skokova, dok je Derek Vilis bio prvi strelac utakmice sa 20 poena! Erdžan Osmani je imao 13, a Den Oturu 12 poena. Skoti Vilbekin ponovo je bio najbolji kod Fenera sa 17 poena, dok je Najdžel Hejs Dejvis imao 16 poena, s tim da je promašio ključno slobodno bacanje na utakmici. Jorgos Papajanis je dodao 12, a Nik Kalates 10 poena uz 12 asistencija. S tim da je možda i olako dozvolio Larkinu da poentira za pobedu...

Četvrti duel je u sredu i domaćin je ponovo Fenerbahče. Eventualna majstorica igrala bi se u petak, kada bi Efes igrao pre svojom publikom.


tagovi

Šejn LarkinAnadolu EfesKK FenerbahčeDerek VilisSkoti VilbekinNajdžel Hejs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara