Enis i Bjelica blistali protiv Barse, Mekel i Radičević pobedili prvaka Evrope, suze na oproštaju Mumbrua

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 22:46

Poznati svi parovi četvrtfinala plej-ofa ACB lige

Dočekali smo i poslednje, 34. kolo španske ACB lige koje nam je donelo i razrešenje zagonetke koji parovi nas čekaju u četvrtfinalu plej-ofa. Šampion Evrope, Real Madrid, doživeo je poraz u prvom meču po osvajanju trofeja u Beogradu. Kraljevski klub poražen je na gostovanju Gran Kanariji sa 88:78, ali je još ranije osigurao prvo mesto pred doigravanje.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Markus Erikson sa 18 poena, dva manje postigao je Pablo Agilar. U trijumfu nad prvakom Evrope učestvovala su i dvojica bivših košarkaša Crvene zvezde. Izraelac Gal Mekel postigao je deset poena i podelio šest asistencija. Nikola Radičević imao je učinak od pet poena i šest dodavanja.

Izabrane vesti

Džejsi Kerol je bio najbolji strelac Reala sa 18 poena, mladi Dino Radončić dao je 12 i to su bila jedina dvojica igrača kraljevskog kluba sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Najbolji igrač Evrolige Luka Dončić propustio je večerašnju utakmicu.

Košarkaši Barselone na svom terenu su bili ubedljivi protiv Saragose - 100:84, ali je odličnu partiju za goste pružio Dilan Enis. Kanađanin sa srpskim pasošem je postigao 19 poena i pet asistencija, a zapažen je bio i Milko Bjelica sa 16 poena i osam skokova.

U pobedničkoj ekipi bilo je dosta razigranih pojedinaca. Najbolji je bio Adrijan Moerman sa 18 poena, Tomas Ertel dodao je 15 i šest asistencija, a Ante Tomić imao je 14 poena.

Pamtiće se i meč u Burgosu, gde je domaćin dobio Bilbao sa 90:86. Navijači Burgosa ovacijama su ispratili sa terena Aleksa Mumbrua, pošto je veteranu iz Bilbaa to bio poslednji takmičarski meč u karijeri posle 21 godine. Očekivano, nije mogao da zadrži suze u jednom trenutku.

ACB liga, 34. kolo

Barselona - Saragosa 100:84
Gran Kanarija - Real Madrid 88:78
Betis - Tenerife 62:109
Fuenlabrada - Gipuskoa 84:70
Huventud - Unikaha 85:78
Andora - Valensija 87:69
Mursija - Estudijantes 71:77
Obradoiro - Baskonija 77:83
Burgos - Bilbao 90:86


tagovi

ACB ligaAleks MumbruKK BilbaoKK BarselonaDilan EnisMilko BjelicaNikola RadičevićGal Mekel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara