Tomas Ertel (© FIBA)
Tomas Ertel (© FIBA)

Ertel blizu potpisa za Zenit uprkos zabrani iz Francuske

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.09.22. | 15:52

U Rusiji očekuju da se reprezentativac Francuske pojavi na pripremama

Uprkos protivljenju Košarkaškog saveza Francuske, Tomas Ertel će po svemu sudeći naredne sezone igrati u Rusiji. Tačnije u Zenitu. Ovu informaciju prenosi i BasketNjuz gde se ističe da Zenit svakog dana isčekuje dolazak reprezentativca Francuske.

On je krajem juna postigao usmeni dogovor sa Zenitom, ali onda je Savez izašao sa stavom da će zabraniti svakom igraču koji ima ugovor u Rusiji ili Belorusiji da bude član nacionalnog tima.

Izabrane vesti

"Svi igrači koji igraju za seniorske nacionalne timove pozvani su da potpišu izjavu gde se slažu sa preporukom Federacije da ne ulaze u pregovore sa klubovima iz Rusije ili Belorusije dokle god bude trajao konflikt u Ukrajini. Ukoliko neko ne bude poštovao ovakav dogovor neće biti uzet u razmatranje za nastupanje takmičenjima, uključujući i Olimpijske igre 2024. godine", stoji u saopštenju.

Kako navodi pomenuti sajt, Ertel se složio sa zahtevima košarkaške federacije, ali uprkos tome, vrlo je blizu potpisa ugovora sa Zenitom.

Ertel je bio jedan od boljih igrača u ekipi Vensana Kolea koja je osovjila srebrnu medlaju. Prosečno je beležio 10,4 poena po meču uz čak 7,1 asistenciju.


tagovi

Tomas ErtelKK Zenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara