Željko Rebrača (© Star Sport)
Željko Rebrača (© Star Sport)

Firma ljuta zbog navijačke pesme, Rebrača kaže: Partizan poštujem, ali Vojvodina je moj klub

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 17:06

Legendarni centar, a danas prvi čovek kluba iz Novog Sada odgovorio je organizovanim navijačima Vojvodine kojima se nije svidelo što je pevao navijačke pesme Partizana na meču protiv Reala

Veličanstveno veče za navijače Partizana, ali i problematično za one okupljene pod zastavom Firme. Organizovani navijači Vojvodine zamerili su predsedniku tog košarkaškog kluba Željku Rebrači što ga je ponela atmosfera u pobedi Partizan Mozzart Beta nad Realom zbog čega je sa pristalicama crno-belih zapevao pesmu o klubu koji ga je kao igrača lansirao na veliku scenu.

Firmaši su zato preko društvenih mreža zatražili da se Rebrača povuče sa mesta predsednika kluba iz Novog Sada. Ipak, legendarni centar u razgovoru za Mozzart Sport ističe da se ne oseća kao da je izdao Vojvodinu za koju, kako sam kaže, radi bez prestanka kako bi je vratio na staze uspeha.

Izabrane vesti

"Ne znam ni šta bih tačno rekao, prvo i osnovno dobio sam poziv Partizana da prisustvujem utakmici veterana protiv Real Madrida, a posle i da ostanem na utakmici. Kao svaki Srbin podržao sam srpski klub na velikoj utakmici. Partizan je deo moje istorije i karijere, ponosan sam na to, poštujem Partizan, ali želim vrlo jasno da istaknem da je Vojvodina moj klub, za koji sam posvećen i za koju radim danonoćno kako bi i ona jednog dana igrala velike utakmice kao što je bila sinoćna protiv Real Madrida", počinje Rebrača.

Trofejni reprezentativac Jugoslavije je došao na vodeće mesto kluba iz Novog Sada pre 10 meseci.

"Ne želim da se sada zbog ovoga baci senka na sve što smo uradili u Vojvodini za ovaj period, a uradili smo mnogo. Kada je upravni odbor došao u klub, zatekli smo velike probleme, a do sada smo uspeli da saniramo skoro 80 posto duga, to je veliki posao koji je urađen. Svi u klubu smo zasluženi za to, radimo iz velike ljubavi prema Vojvodini. Onog momenta kada sam došao na čelo kluba sam osetio potrebu da posvetim celog sebe tom projektu i mislim da sam do sada to uradio sa timom ljudi koji zaista žele dobro Novom Sadu".

Nastavio je u istom tonu.

"Osećam se kao navijač Vojvodine, uostalom kada smo igrali protiv juniora Partizana, ja sam bio uz Vojvodinu, kao što ću i uvek biti jer sam se poistovetio sa klubom i zaista želim da klub poraste, a idemo u tom smeru. Želimo da uđemo u ABA 2 ligu i da tako nastavimo da rastemo kao kolektiv, a krajnji cilj je da i mi igramo veličanstvene utakmice o kojoj će pričati cela Srbije. Mislim da je zaista normalno da svako od nas podrži srpski klub".

Vojvodina se trenutno nalazi pri vrhu Košarkaške lige Srbije, sa 19 pobeda, više imaju samo Zlatibor i Spartak, po 20.

"Svi rade sa istim ciljem. Od najmađih kategorija pa do prvog tima uključujući i ljude u Upravnom odboru, želimo da Novi Sad ima veliki klub koji će da bude centar košarke. Ja svaki dan radim sa tim ciljem, Vojvodina mi je u srcu i daću sve od sebe da klub nastavi da raste", dodaje Rebrača.


tagovi

KK VojvodinaŽeljko Rebrača

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara