Francuzi sada žele Ertela ponovo u reprezentaciji

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.10.23. | 10:08

Menja se situacija

Posle fijaska francuske reprezentacije na Mundobasketu, situacija Tomasa Ertela ponovo je u centru pažnje. Na nedavnoj konferenciji za novinare, Francuska košarkaška federacija (FFBB) se još jednom pozabavila tim pitanjem.

Na konferenciji za medije je objavljeno da će Vensan Kole ostati glavni trener reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. uprkos 18. mestu na nedavnom Mundobasketu

Izabrane vesti

Kada se Svetsko prvenstvo završilo, kapiten tima Nikolas Batum napao je FFBB što nije dozvolio Eurtelu da igra za reprezentaciju, na šta je odgovorio ministar sporta i Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Ertelu je zabranjeno da igra za Francusku nakon što je pristao da igra za Zenit iz Sankt Peterburga 2022.

Situacija posebno smeta igračima jer se pravilo ne primenjuje na sve sportiste. Naime, francuski odbojkaš Ženja Grebenikov, koja igra za Zenit iz Sankt Peterburga, nije isključen iz reprezentacije.

Govoreći o tome, predsednik FFBB Žan Pjer Sijutat rekao je da će biti preduzeti dodatni koraci kako bi se Ertel vratio u sastav na vreme za Olimpijske igre u Parizu.

"Radićemo na političkom nivou i tražimo sva rešenja koja bi mu možda omogućila da bude selektovan“, rekao je Sijutat o Ertelu.

Svi će morati da shvate da ništa neće biti moguće ako se ponovo ne udružimo“, dodao je Kole.


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeTomas Ertel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara