Goran Dragić (©AFP)
Goran Dragić (©AFP)

Goran Dragić otkrio: Pregovaram sa nekoliko klubova, ali glavna želja mi je Majami

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.07.23. | 12:24

Iskusni slovenački plejmejker istakao da želi da se vrati na Floridu

Goran Dragić je trenutno bez kluba, a slobodno vreme provodi u Sloveniji. Nema sumnje da i u poznim igračkim godinama može dosta toga da ponudi, naročito timovima sa visokim ambicijama, ali čini se da povratak u Evropu još nije u mislima 37-godišnjeg plejmejkera.

Proveo je poslednjih 15 godina, a želi da odradi i 16.

Izabrane vesti

"Glavna želja mi je povratak u Majami. Sada svi čekaju da Demijan Lilard odluči gde će dalje, tako da su svi u niskom startu. Kada se to sazna, otvoriće se prostora za ostale igrače. U pregovorima sam sa nekoliko klubova, ali mnogo više će se znati za nekoliko dana kada objavio vest zvanično", rekao je Dragić za slovenačke medije.

Ekipa sa Floride, za koju je nastupao od 2015. do 2021. i 2020. igrao veliko NBA finale, značajno menja ekipu nakon što je minule sezone izgubila od Denvera u borbi za titulu.

Uveliko se priča o prelasku Demijana Lilarda u redove Hita, s ozbirom da je iskusni plejmejker zatražio trejd od Portlanda i kao prvu želju za nastavak karijere naveo Majami. Spekuliše se da je Pet Rajli sa svojim saradnicima poslao i ponudu u Oregon - Tajler Hiro i tri pika prve runde.

Teško da će na to pristati u redovima Trejl Blejzersa, ovo je više opipavanje pulsa, a ostaje da se vidi kako će se ta situacija razrešiti i koliko će ostati prostora u ekipi Erika Spolstre za Dragića.

"Moj dom je u Majamiju, imam dvoje dece koja idu tamo u školu. Zaista sve funkcioniše dobro. Tamo sam proveo najboljih sedam godina u karijeri i mislim da bi povratak u Majami bio šlag na torti. To bi zaista bilo nešto fenomenalno. Videćemo", dodao je iskusni Slovenac.

Jasno je da Majami ima posebno mesto u njegovom srcu.

"Neophodno je shvatiti da je NBA biznis, da se samo rezultati na kraju računaju. Za Majami je zaista bil fenomenalna sezona. Stigli su do finala, a sada su već promenili pola tima. To je surova realnost koju NBA košarkaši dobro znaju. Danas možete da budete u Majamiju, sutra negde u Memfisu, jednostavno je tako", zaključio je Goran Dragić.

Iskusni košarkaš je pre 19 godina započeo profesionalnu karijeru u Geoplin Slovanu, a igrao je potom za Mursiju i ljubljansku Olimpiju, pre nego što je kao 45. pik na draftu stigao u NBA. Iako ga je odabrao San Antonio, krenuo je iz Finiksa, nastupao kratko za Hjuston i Baskoniju u Španiji, pre drugog mandata u Arizoni. U dresu Majamija je na kraju pružao i najbolje partije u karijeri, postao Ol-star igrač (2018), a u periodu kada je branio boje Hita postao je i evropski prvak sa Slovenijom (2017).

Nakon odlaska sa Floride, nastupao je za Toronto, Bruklin, Čikago i minule sezone Milvoki. Iza sebe ima 946 nastupa u ligaškom delu sezone, uz prosek od 13,3 poena, 4,7 asistencija i tri skoka. U plej-ofu je upisao 62 utakmice i prosečno postizao 14,2 poena, 3,3 uhvaćene lopte i 3,3 završna dodavanja.


tagovi

Goran DragićMajami HitDemijan Lilard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara