Kostas Slukas (©AFP)
Kostas Slukas (©AFP)

Goreće Pirej u petak, Olimpijakos razmontirao PAO u trećoj četvrtini i došao na pobedu do titule! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.06.22. | 22:28

Domaćin prokockao +14 sa poluvremena, crveno-beli serijom od 20 poena okrenuli utakmicu naglavačke, Nedovićev pogodak sa centra ulepšao meč

Prvi put posle 2018. godine Olimpijakos igra finale grčkog prvenstva i izvesno je da će se titula vratiti u Pirej! Sastav Jorgosa Barcokasa dobio je i drugu utakmicu serije sa Panatinaikosom i to usred OAKA Arene i imaće priliku u petak da pred svojom publikom stavi tačku na trogodišnju strahovladu Zelenih gde, doduše, u prethodna dva finala nije bilo mesta za drugog grčkog velikana zbog ispadanja u niži rang...

Bitna informacija za čitaoce je da se finale u Grčkoj igra u formatu "1-1-1-1-1" što znači da će se treći susret ponovo igrati u Dvorani mira i prijateljstva i biće to savršena prilika za pirejske crveno-bele da proslave vraćanje na tron posle pet godina!

Izabrane vesti

Olimpijakos je u drugom okršaju sa najvećim protivnikom slavio rezultatom 78:72 (20:21, 12:25, 29:10, 17:16) i to posle velikog rezultatskog zaokreta u trećem periodu kada su Barcokasovi igrači fantastično odgovorili na odličnu drugu četvrtinu domaćina i potpuno okrenuli utakmicu u svoju korist. Sve zahvaljujući odličnim rolama Tajlera Dorsija i Saše Vezenkova, kojima su se ruke “zapalile“ u nastavku susreta što Panatinaikos nikako nije mogao da izdrži i suprotstavi se uprkos tome što je na odmor otišao sa +14. Dvojac Olimpijakosa je na poluvremenu imao zbirno šest poena uz 0/8 za dva i 2/3 za tri, a u nastavku je sve nedostatke nadomestio...

Treći kvartal počeo je pogotkom Jorgosa Papajanisa za 48:35 posle samo devet sekundi, a nastavilo se serijom 20:0 u naredna četiri minuta za 55:47 u korist gostiju. Dorsi je sa dve vezane trojke potpuno okrenuo tok utakmice i ubrizgao veliko samopouzdanje Olimpijakosu koji je nastavio da sipa hice pravo na dno mrežice. Nastavio je da maltretira odbranu Panatinaikosa i u nastavku zajedno sa Vezenkovim da bi pred poslednji desetominutni interval rezultat glasio 61:56 za ovogodišnjeg učesnika Fajnal fora Evrolige. Olimpijakos je treću deonicu završio sa čak šest trojki i 11 pogodaka iz igre iz 16 pokušaja!

Bio je to udarac od kojeg Panatinaikos nije mogao da se oporavi i za samo deset minuta prošao je put od raja do pakla... Pokušavali su Zeleni da se podignu i nekako uzvrate, ali je Olimpijakos bio u svojoj zoni komfora i do kraja je maksimalno kontrolisao dešavanja na parketu, zbog čega je odbio i poslednju ofanzivu rivala hicima Kostasa Slukasa 16 sekundi pre isteka vremena.

Svaka čast Vezenkovu za 19 i Dorsiju za 20 poena i preokretu koji su izrežirali, ali teško da bi se to dogodilo da nije bilo iskusnog Slukasa da svojim minijaturama napravi razliku. Držao je ekipu na svojim leđima u prvom poluvremenu sa 12 poena, do kraja je ubacio još osam uz četiri asistencije. Mustafa Fal ubeležio je pet poena uz deset skokova, dok ga je Hasan Martin ispratio sa sedam poena i šest uhvaćenih lopti.

Prvi deo utakmice pripao je domaćinu. Pogotovo druga deonica kada su Jorgos Papapetru i Džeremi Evans razbili protivničku odbrambenu koncepciju, da bi Deril Mejkon odigrao akciju vrednu četiri poena pošto je uz trojku dobio faul za dodatno slobodno bacanje i PAO je tada imao +12 (44:32). Papapetru je stavio tačku na prvo poluvreme još jednim hicem čime je rezultat glasio 46:32.

Nemanja Nedović je imao solidnu partiju za PAO, ubacio je 11 poena uz dve asistencije, a podigao je oko 10.000 gledalaca u dvorani na noge trojkom sa pola terena kojom je zatvorio prvu četvrtinu. Najefikasniji kod domaćina bio je Papapetru sa 17 poena uz jedan skok do dabl-dabla, dok je Jorgos Papajanis imao 12 poena i 10 uhvaćenih lopti. Okaro Vajt je dopisao 10 poena.

Sam uvod utakmice protekao je uz naelektrisanu atmosferu iza klupe crveno-belih, kada je usledio kratak prekid pošto su gostujući igrači otišli na centar terena kako bi izbegli konflikt. U nastavku su se kockice složile tako da je Olimpijakos naneo težak udarac protivniku i vezao šestu pobedu u međusobnim susretima!


tagovi

KK OlimpijakosKK PanatinaikosNemanja NedovićKostas SlukasSaša VezenkovJanis Papapetru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara