Janis Papapetru u prodoru (© Star Sport)
Janis Papapetru u prodoru (© Star Sport)

Grci tvrde: Partizan merka Papapetrua, Panatinaikos hoće 400.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 15:01

Krilni košarkaš i kapiten zelenih spreman je da napusti Atinu

Noseća vest na renomiranom grčkom portalu Sport 24 glasi: "Želimir Obradović želi Janisa Papapetrua". Iskusni krilni košarkaš profesionalno igra od 2013. godine i do sada je imao samo dva kluba u biografiji. Olimpijakos (2013-2018) i Panatinaikos (2018-). Već nekoliko dana kruže informacije da Papapetru želi da napusti Panatinaikos, a navodno je Fenerbahče bio najbliži da ga dovede, ali su na kraju odustali. Sada u priču ulazi klub iz Humske.

Kako tvrdi pomenuti portal, Papapetru ima važeći ugovor sa Panatinaikosem i naredne sezone, ali postoji izlazna klauzula koja kaže da ukoliko krilni košarkaš želi da promeni klub koji je evroligaš, obeštećenje iznosi 400.000 evra.

Izabrane vesti

Kapiten je zelenih i prošle sezone u Evroligi je prosečno postizao 12,1 poen uz 4,1 skok.

Novi trener Fenera Dimitrisa Itudisa je odustao od Grka. dok je navodno Željko Obradović namenio Janisu ozbiljnu ulogu na krilnoj poziciji. U tekstu se navodi da su dve strane već stupile u ozbiljne pregovore.

Prvi čovek crno-belih je istakao da tim radi na novim pojačanjima.

"Očekujemo u narednih pet dana da stigne najveće pojačanje za nas do sada i to na vrlo bitnoj poziciji u ekipi", rekao je bio Ostoja Mijailović, ali nije hteo da otkrije o kome se tačno radi.

Podsetimo da je Partizan do sada bio vrlo aktivan kada je u pitanju pravljenje ekipa za narednu sezonu. Stiglia su značajna pojačanja u vidu Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanulija. Klub iz Humske su do sada napustili Rodions Kuruc sa kojim je sporazumno raskinut ugovor, a Nemanji Dangubiću, Radetu Zagorcu i Dalasu Muru je istekao ugovor i on neće biti produžen. Ostaje samo da se vidi sudbina Matijasa Lesora.


tagovi

Janis PapapetruKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara