Drejmond Grin i Nemanja Bjelica (©AFP)
Drejmond Grin i Nemanja Bjelica (©AFP)

Grin o Bjelici: Zaboleo me njegov odlazak, postali smo više od saigrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 11:29

“Srećan sam zbog njega, jer će biti bliži porodici“

Povratak Nemanje Bjelice u evropsku košarku posle sedam godina boravka u NBA ligi i osvojenog šampionskog prstena sa Golden Stejtom sve je izvesniji. Danima unazad piše se o dogovoru sa Fenerbahčeom koji još čeka na zvaničnu objavu.

Da se Bjelica zaista priprema za povratak na ovu stranu Atlantika i verovatno u klubu iz kojeg je kao MVP otišao ka najjačoj ligi sveta jasno je posle reči njegovog doskorašnjeg saigrača Drejmonda Grina.

Izabrane vesti

02.00: (1,60) Njujork (14,5) Golden Stejt (2,55)

Dugogodišnji as Voriorsa i jedan od najzaslužnijih uz Stefa Karija i Kleja Tompsona za najveće klupske uspehe poslednjih godina otkrio je u razgovoru za američke medije ga je odlazak popularnog Profesora “zaboleo“.

“Iskreno sam malo i povređen zbog njegovog odlaska. Imao sam priliku da stvorim sjajan odnos sa Belim koji će trajati i kada prestanemo da igramo košarku“, rekao je Grin i dodao:

“Osećam da je njegov odlazak više porodična nego poslovna odluka pošto ima dvoje male dece i želi da bude bliži porodici. Zato sam srećan zbog njega“.

Jedan od prgavijih NBA košarkaša je potvrdio da “Beli ide iz NBA kako bi igrao u Turskoj“, pa se tako samo čeka momenat kada će transfer u Fenerbahče biti ozvaničen.

“Bez veze je što je otišao, zbog nas, definitivno, jer nam je njegova raznovrsnost i sve ono što je donosio na parketu za nas mnogo značilo. Bio je još jedan plejmejker na terenu i neko ko može da razvuče protivničku odbranu, što je bilo jako dobro za nas. Izgubili smo ga, što me je iskreno zabolelo. Opet, srećan sam zbog njega, vraća se tamo gde će biti bliži porodici, što mu je jedan od najvažnijih detalja“.

Bjelica je bio i ranije blizu povratka u evropsku košarku, ali je ipak produžio ostanak u NBA što se na kraju isplatilo jer je postao šampion. Istekao mu je ugovor na kraju sezone, a u vrhu Golden Stejta imali su ideju da zadrže gotovo ceo tim iz šampionskog pohoda. U tome nisu uspeli pošto su pored Bjelice klub napustili Geri Pejton II koji je otišao u Portland, te novog člana Los Anđeles Lejkersa Huana Toskana Andersona i Ota Portera koji je sada u Torontu.


tagovi

Golden Stejt VoriorsKK FenerbahčeNemanja BjelicaDrejmond GrinNBA ligaEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara