Adam Hanga (ABA liga)
Adam Hanga (ABA liga)

Hanga potvrdio crne slutnje: Najverovatnije sam završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 14:09

Procenjen period pauze između šest i osam nedelja

Čini se da je ono najgore. Iako još nema klupske potvrde, košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je u intervjuu za mađarski "M1" otkrio je da je najverovatnije završio sezonu posle preloma leve šake na treningu u utorak.

Izabrane vesti

"Najverovatnije je sezona za mene završena. Polomio sam kost na dva dela, juče sam skinuo gips i moraću da mirujem između šest i osam nedelja.", otkrio je Hanga pa dodao: „Na treningu sam dobio udarac u ruku, bila je to potpuno bezazlena situacija, borili smo se za loptu, šaka moje ruke se pomerila gore, a lakat saigrača dole i nažalost prepolovila mi se metakarpalna kost.“

Kako je rekao, osetio je baš u tom trenutku da "nešto nije u redu" i odmah je otišao u bolnicu, gde je za kratko vreme potvrđen njegov najveći strah. Napomenuo je i da je sutradan sa hirurgom razgovarao da li bi eventualna operacija ubrzala oporavak, ali su se na kraju odlučili protiv intervencije. U četvrtak je već skinut gips, a na ruku mu je stavljen aparatić koji bi trebalo da stoji šest do osam nedelja.

Veliki peh zadesio je četu Janisa Sferopulosa u nastavku plej-ofa ABA lige. U poslednje vreme Hanga ostvaruje možda i najbolje partije u crveno-belom dresu. Imao je krucijalan učinak u teško izvojevanoj pobedi u duelu sa SC Derbijem (83:81) i neko ko je odrađivao veliki deo posla kako u odbrambenim tako i ofanzivnim zadacima, Ovo mu je već druga povreda od dolaska na Mali Kalemegdan pošto je na početku sezone zbog povrede kolena sa parketa odsustvovao sedam nedelja, Nema sreće 35-godišnji bek, ne da mu se da uhvati kontinuitet u timu u koji je došao kao veliko pojačanje.

Ocenjujući sezonu u razgovoru za mađarsku medij, Hanga je rekao da ima pomešana osećanja pošto u Evroligi nisu igrali onako kako bi želeli, propustili su plej-of, mada je srećan zbog osvojenog Kupa radivoja Koraća kao i činjenice da su ligaški deo ABA lige završili na prvom mestu.

"Ponosan sam što sam letos potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, klubom sa dugom istorijom u kojem sam nekoliko puta nedeljno bio u prilici da igram pred 20-22 hiljade ljudi. Potpisa sam ugovor na 1+1 godinu, ali ništa nije sigurno. Da je samo na meni, ostao bih. Moja budućnost mnogo zavisi od toga šta će mi klub saopštiti, da li moja povreda utiče na njihovu odluku ili ne. Mislim da ću znati da li ostajem u Beogradu najkasnije za mesec dana“, zaključio je Hanga.

Bilo kako bilo, Zvezda u finiš sezone ulazi ozbiljno oslabljena.


tagovi

Adam HangaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara