Luka Dončić i Kajri Irving (©AFP)
Luka Dončić i Kajri Irving (©AFP)

I Minesoti se smeši metla: Dončić i Irving doveli Dalas na korak do finala!

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 04:55

Karl Entoni Tauns promašio svih osam trojki, Timbervulvsi poklekli u završnim minutima...

Kako stvari stoje ni 'n' od neizvesnosti nećemo videti u ovogodišnjim borbama za finale NBA lige. Boston je na dobrom putu da počisti Indijanu (3:0), a metla se smeši i Minesoti, koja je u ponedeljak i treći put u pet dana poražena od Dalasa, ovog puta na gostujućem terenu - 116:107.

Nisu se Timbervulvsi ni ovog puta obrukali, pružili su snažan otpor rivalu i do samog kraja bili u igri, ali kao ni u prethodna dva meča nisu imali rešenje za tandem Dalasa Luka Dončić - Kajri Irving, koji je doneo više od polovine poena svom timu. Preciznije - 66, tri više nego u prvoj utakmici!

Izabrane vesti

Iako sužene rotacije (samo trojica igrača sa klupe dobila priliku), gosti iz Mineapolisa dobro su se držali skoro 40 minuta, prevashodno zahvaljujući Entoniju Edvardsu (26 njegovih poena). Međutim, oni najiskusniji su podbacili. Rudi Gober ubacio je svega devet poena, zabeležio šest skokova i dve asistencije, dok je Karl Entoni Tauns posebno razočarao. Popularni KAT jeste ostvario dabl-dabl (11 skokova i 14 poena), međutim, promašio je svaki od osam šuteva za tri poena...

Minesota je generalno loše šutirala sa distance. Tek 30 odsto trojki (9/30) pogodili su izabranici Krisa Finča, dok su Maveriksi ubacivali svaku drugu (14/28).

Košarkaši Dalasa su tokom praktično čitavog prvog poluvremena bili u vođstvu. Bila ona minimalna ili dvocifrena, domaći tim je u uvodne dve deonice imao prednost, samim tim i kontrolu nad utakmicom. Međutim, početkom drugog poluvremena izgubio je i jedno i drugo. Razlog? Entoni Edvards. Prvi pik prve runde drafta iz 2020. godine probudio se po povratku iz svlačionice, ubacio u trećoj deonici deset poena i u velikoj meri pomogao Timbervulvsima da se u potpunosti vrate u život, do kraja četvrtine na kratko i povedu u dva navrata.

Tako je početkom poslednje deonice usledila rezultatska klackalica. Edvards je u poslednjem kvartalu imao pomoć saigrača, pre svih Kajla Andersona, dok je na drugoj strani kao i obično sve zavisilo od vodećeg tandema Dončić-Irving. Plesao je dvojac Dalasa, pogađao iza glave, u padu, iz teških situacija, 'izmišljao' poene i onda kada bi delovalo da rešenje ne postoji. To je slomilo duh gostiju sredinom poslednje četvrtine. Dok Edvards petnaestak sekundi pre kraja nije položio, Minesota je pet minuta bila bez poena iz igre. Jedan jedini u tom periodu ubacio je Naz Rid sa penala.

Za to vreme Dončić i Irving sipali su iz svih pozicija i tako utabali put Dalasu ka novoj pobedi. I jedan i drugi meč su završili sa po 33 poena, s tim da je Dončić zabeležio još sedam skokova, po pet asistencija i ukradenih lopti kao i jednu blokadu, dok je Irving upisao tri uhvaćene lopte, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu. Dvocifreni u pobedničkom timu bili su još samo Pi Džej Vašington sa 16 poena i Derik Džons Džunior sa 11.

"Pokušali su da me 'dupliraju' čitavu utakmicu. Pokušali su da 'dupliraju' Kajrija čitavu utakmicu. Ali to nas čini samo boljim", izjavio je Dončić posle pobede. A, govorili su da neće moći da funkcionišu zajedno. Jedna utakmica ih deli od NBA finala.



tagovi

NBA ligaNBA plej-ofDalas MaveriksMinesota TimbervulvsLuka DončićKajri Irving

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara