Imperija je pala, Mornar šampion Crne Gore!

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.05.18. | 22:49

Posle 11 godina dominacije, Budućnost predala krunu

Čudo se dogodilo! Mornar je postao šampion Crne Gore i tako okončao 11-godišnju dominaciju podgoričke Budućnosti koja je bila jedini prvak od osamostaljenja. Sjajnu sezonu Barani su krunirali u svojoj hali Topolica pobedom od 75:63 za konačnih 3:1 u finalnoj seriji.

Derek Nidam još jednom je na maestralan način predvodio Mornar kojem je ovo prvi trofej u klupskoj istoriji. Tako je ekipa Mihaila Pavićevića na sjajan način zaokružila sezonu u kojoj je debitovala i u plej-ofu Jadranske lige. U crnogorskom kupu stigla je do finala a u FIBA Evropa kupu do četvrtfinala.

Izabrane vesti

Barani su potpuno zasluženo stigli do titule, a uspeli su u potpunosti da otupe glavnu oštricu ekipe Aleksandra Džikića, tandem Nemanja Gordić – Nikola Ivanović.

Mornar je vodio od početka do kraja utakmice, više je želeo pobedu, dok je Budućnost delovalo umorno, tromo i na momente je čak igrala nonšalantno.

Budućnost je posle trojke Kajla Lendrija prišla na samo tri poena zaostatka (49:46), ali se onda razgoropadio Nemanja Vranješ i ubacio dve trojke. Pogodio je i Rajli Ros za plus 11, ali je goste trojkom u životu održao Gibson.

Sve dileme domaći su rešili sredinom poslednje deonice kada su brzom igrom i zahvaljujući dobrom šutu za tri poena, odnosno dominaciji Uroša Lukovića pod košem otišli na velikih plus 16 (68:52). Posle toga sve je samo bila stvar rutine za Mornar koji definitivno predstavlja pravo osveženje na regionalnoj košarkaškoj sceni.

Ipak, kao u Srbiji i u ostalim zemljama regiona, titula nacionalnog šampiona ne donosi ništa osim prestiža. Oba tima su od ranije sigurni učesnici Jadranske lige za sledeću sezonu, Budućnost se trijumfom u regionalnom takmičenju izborila za Evroligu, a Mornar osvajanjem četvrtog mesta za učešće u Evrokupu.

Domaći tim do pobede su vodili Strahinja Mićović sa 15 i Derik Nidam sa 14 poena. U podgoričkom timu najbolji je bio Nikola Ivanović sa 14 poena.

Foto: Starsport


tagovi

Budućnost PodgoricaKK MornarDerek NidamAleksandar DžikićUroš LukovićNikola IvanovićNemanja GordićMihailo Pavićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara