Džoš Gidi (©AFP)
Džoš Gidi (©AFP)

Istraga protiv Gidija zbog odnosa sa maloletnicom u ćorsokaku

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 19:51

Policija ne uspeva da napravi korak napred

Snažan talas negodovanja i osuda digao se posle inicijalnih vesti da je Džoš Gidi bio u intimnim odnosa sa maloletnicom.

Košarkaš iz Australije suočio se sa gubitkom sponzorskog ugovora teškog 40.000.000 dolara, deo sportske javnosti traži njegovo proterivanje iz NBA lige, a prema tvrdnjama američkih medija policijska istraga protiv njega zašla je u ćorsokak.

Izabrane vesti

Naime, porodica navodne žrtve odbija da sarađuje sa policijom i ne želi da podeli svoja saznanja. Zbog toga istraga danima unazad ne uspeva da se pomeri sa mrtve tačke.

Uz policiju i NBA lgia je pokrenula svoju istragu, ali zasad nije iznela nikakve kaznene mere protiv plejmejkera Oklahome koji uredno igra utakmice.

Nekadašnji NBA košarkaš i Gidijev sunarodnik Endrju Bogut nedavno je izneo svoje mišljenje da “ne očekuje nikakvu kaznu“.

“On nije zvanično optužen ni za šta, mislim da ga ni policija nije ispitivala. Da bi ovo zaista postala stvar zvanične istrage ili optužnice, istu moraju da podignu devojka ili njena porodica. Koliko znam to se neće desiti jer sam čuo da je devojka lagala za svoje godine“, rekao je Bogut.

Fotografije i video Džoša Gidija i maloletne devojke postavljeni su na društvene mreže prošlog četvrtka i od tada je predmet brojnih diskusija. Jako kontroverzna tema o kojoj su svi dali svoje mišljenje.

Sada ostaje da se vidi kakva sudbina čeka Gidija, pogotovo ako se ispostavi da je devojka zaista lagala za svoje godine.



tagovi

EXTRA TIMEDžoš GidiOklahoma Siti TanderNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara