Itudis će da bude besan: Grci patili protiv Jordana, Papapetru pokrenuo ubrzanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 12:43

Na kraju Heleni stigli do očekivane pobede – 92:71

Nemaju velika očekivanja u Grčkoj od košarkaškog tima ovog leta na Mundobasketu, pre svega zbog izostanka prve zvezde tima Janisa Adetokumboa. Heleni su igrali promenljivo i u pripremnom periodu, što se najbolje videlo na Akropolis Kupu u Atini.

I gledajući ono što je prikazao Itudisov tima na otvranju protiv Jordana, teško da u Grčkoj mogu da se nadaju lepim vestima. Tačno, Grčka je upisala očekivani trijumf, ali do poslednje četvrtine bila je to prosečna partija.

Izabrane vesti

Patili su Grci u sudaru sa totalnim autsajderom u grupi, selekcijom Jordana. Tim iz Zapadne Azije stalno je bio na braniku Grcima , terajući Dimitrisa Itudisa na vrlo emotivne reakcije. Posebno je selekcija Grčke bila neprepoznatljiva u napadu, iako je imala solidne procente šuta. Nije bilo dobro organizovanih napada u kontinuitetu, pa su sredinom treće četvrtine simpatični Jordanci bili na tri poena zaostatka.

Jedino je plejmejker Olimpijakosa Tomas Vokap držao visok nivo igre. Prve je bio dvocifren u Grčkoj, i uz 13 poena dodao sedam asistencija

200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

Grci su tragično odigrali treću četvrtinu, primili za deset minuta sedam poena što je bio razlog da se popale svi alarmi na klupi Helena. Ubacio je tada Dimitis Itudis defanzivniju petorku, a uzlet Grka najavio je bivše krilo Partizana Janis Papapetru.

Pogodio je trojku u poslednjoj četvrtini Papapetru, uhvatio nekoliko ničijih lopti i usmerio meč na Grčku vodenicu. Uskoro su Heleni stigli do +17, pa su Jordanci ostali bez nade da mogu da naprave prvorazrednu senzaciju.

Najefikasniji kod Grka bio je Janis Larancakis koji je za nešto više od 20 minuta na terenu postigao 19 poena (tri trojke). Imao je identičan indeks kao vrlo rasploženi Vokap. Dvocifreni su bili još Papapetru (13) i jedan od džokera sa klupe Nikos Rogkavopulos (10).

Odličan utisak kod Jordanaca ostavio je Džeferson sa 24 poena, i indeksom korisnosti – 28.

GRUPA C

Grčka - Jordan 92:71

14.40: USA - Novi Zeland




tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija GrčkeDimitris ItudisJanis Papapetru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara