Majkl Meloun (©AFP)
Majkl Meloun (©AFP)

Jokić odmarao, Nagetsi deklasirani, Meloun oštar zbog rasporeda: Ludost je igrati dvaput u 22 sata razmaka

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.02.23. | 03:46

"Takav niz utakmica ne vodi ka dobrim stvarima", kategorički će trener Denvera

Odavno se izgubio osećaj senzacije kada Nikola Jokić zabeleži tripl-dabl jer je, više nego ikada ranije, isti garant sigurne pobede Denvera. Opet, kada najboljeg igrača na planeti nema, tek se onda vidi koliko su Nagetsi limitirani.

Majkl Meloun je odlučio da praktično unapred preda trijumf Minesoti pošto je uz dvostrukog uzastopnog MVP odmarao još Džamala Marija, Kentavijusa Koldvel Poupa i Erona Gordona, pa je od nosilaca igre u postavi bio samo Majkl Porter Džunior. Timbervulvsi su iskoristili poklon i deklasirali prvoplasirani tim Zapada rezultatom 128:98 (32:21, 31:22, 31:28, 34:27), mada se iz Melounovih reči ne oseća zabrinutost zbog ovakvog ishoda. Naprotiv.

Izabrane vesti

On je očigledno svesno žrtvovao gostovanje Minesoti, što mu nije prvi put da radi u sezoni i već smo tako nešto videli tokom susreta u Milvokiju. Razlog tome je prenatrpan raspored, a pre svega njegova želja da odmori i zaštiti svoje najbolje igrače koji imaju različite probleme. Jokića muči zadnja loža, Marija koleno, Gordona i KKP skočni zglob. Oni uopšte nisu ni ušli u avion za Mineapolis po odluci trenera, koji je bio oštar prema ljudima zaduženim za raspored utakmica.

Naime, duel sa Vulvsima došao je samo 22 sata posle trijumfa nad Atlantom u kojem je Jokić izbio na čelo liste najboljih asistenata kompletne lige u ovoj sezoni! Meloun je smatrao da je 22 sata premalo vremena za potpuni odmor, pogotovo jer je ekipu čekao let iz Kolorada za Mineapolis. Nije želeo da rizikuje i zato je izabrao da kvartet ostavi kod kuće...

“Ovakav raspored nije normalan. Štaviše, smešan je. Takav niz utakmica ne vodi ka dobrim stvarima i recept je za propast“, kategorički će čovek koji će voditi jedan od dva Ol star tima 19. februara.

Rezultat ovakve odluke je poraz koji ne boli Nagetse, pogotovo jer je i Memfis doživeo poraz od Toronta na svom terenu, pa je prednost na vrhu tabele i dalje ostala pet recki. Majkl Porter istakao se među igračima oba sastava po broju ubačenih poena (22), mada je iz igre šutirao skromnih 7/16, te još lošijih 2/10 za tri. Entoni Edvards bio je najbolji kod domaćina sa 20 poena. Izostanak najvažnijihkajli odlično je iskoristio Kristijan Braun koji je susret završio sa 19 poena i pet skokova, uz 7/10 iz igre. Brus Braun Džunior zabeležio je 16 poena i sedam asistencija. Minute je ponovo dobio Vlatko Čančar. Proveo je na parketu nešto više od 29 minuta i za to vreme skupio šest poena, pet skokova i tri asistencije. Rudi Gober je kod Vulvsa dopisao 16 poena i osam uhvaćenih lopti za manje od 18 minuta.

Nagetsi sledeći meč igraju u noći između utorka i srede od tri časa ujutru po srednjoevropskom vremenu, kada im u goste dolazi Minesota. Eto prilike za revanš.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Orlando 113:119

/Bol 33 - Bankero 20/

Indijana - Klivlend 103:122

/Tarner 27 - Garland 24/

Memfis - Toronto 103:106

/Bejn 26 - Sjakam 19/

Njujork - Filadelfija 108:97

/Rendl 24 - Embid 31/

Minesota - Denver 128:98

/Edvards 20 - Porter 22/

Nju Orleans - Sakramento 136:104

/Marfi 30 - Monk 16/



tagovi

Majkl MelounNikola JokićDenver NagetsNBA ligaMinesota TimbervulvsEntoni Edvards

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara