Nikola Jokić (© AFP)
Nikola Jokić (© AFP)

Jokić skroman posle preticanja Čembrlena: Ovo nije samo moj uspeh

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 12:54

"Lepo je biti poređen sa čovekom koji je verovatno jedan od najboljih u istoriji ovog sporta", rekao je srpski internacionalac

Iz večeri u veče Nikola Jokić ispisuje istorijske stranice NBA lige. Jedna posebna je ispisana sinoć kada je zabeležio 79. tripl-dabl u karijeri čime je prestigao legendarnog centra Vilta Čembrlena koji će ostati najupamćeniji po rekordu za broj poena na jednom meču - 100. Jokić ga je međutim preketao kada je svestrana igra u pitanju.

Protiv Oklahome je imao 15 poena, 14 asistencija i 13 skokova u pobedi Nagetsa 122:110. Jokić je sada šesti na večnoj listi, ali niko od tih igrača ne igra na poziciji centra.

Izabrane vesti

Ispred njega je Lebron Džejms na petom mestu, nema dileme da će nastaviti da napreduje, ali za novi skok na listi biće potrebno vremena,

Posle meča, Jokić je kao po običaju bio vrlo skorman. Nije davao bombastične izjave.

"Lepo je biti poređen sa čovekom koji je verovatno jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Ovo je neka vrsta nasleđa koje ću ostaviti za sobom", izjavio je Jokić, posle čega mu je uručena i potpisana lopta kao znak za veliki uspeh.

Potom je u prvi plan stavio saigrače.

"Ovo nije samo moj uspeh. Ne mogu bez saigrača. Jednog dana kada nađem ovu loptu u ormanu želim da se prisetim sa kim sam igrao”, dodao je Jokić.

Nagetsi su sada na učinku od pet pobeda i tri poraza u NBA ligi.


tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsVilt Čemberlen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara