Komentari na vest

Jokić vs Embid - rivalitet koji će preoblikovati NBA

Mile Stručnjak

pre gotovo 2 godine

Sve se slažem što je navedeno u tekstu osim da vreme petica opet dolazi. Generalno se forsiraju deca od malih nogu da budu brzi i da budu šuteru, ne razvijaju centre kao nekad. Iz praktičnih i marketinško-finansijskih razloga... Ali kada se navedu imena nekih centara, kakve sile... Čak se retko sete da spomenu Dankana, ili npr Garneta, koji jeste bio četvorka ali je mogao sve da igra... S obzirom na trend, teško da ćemo imati puno ovakvih centara u budućnosti ali jedno je činjenica, nikada nije bilo više igrača koji nisu rođeni u Americi a koji imaju ovoliki uticaj na igru svojih klubova i generalno NBA ligu...
M

Misiipi

pre gotovo 2 godine

Pokradose Embiida bez sramote.
E

Espo

pre gotovo 2 godine

Sek je podsecao na navedene centre??pa sek je navedene centre jeo🤣sek je najdominantnija sila u istoriji kosarke.
r

rea

pre gotovo 2 godine

Vilt likes this. Šek je fizički jeo, ali je Šek itekako bio zaustavljiv u plej-ofu i titulu nije mogao da vidi dok Kobi nije postao superstar - Hek a Šek je stvar koja uzima ekipama titule, gde ti svaki napad komotno možeš čoveka da šalješ na penale, znajući da iste šutira ispod 40-45% i da si bukvalno odbranio napad. Ukoliko bi mi dao da biram Šeka i bilo kog drugog dominantnog centra (Admiral, Dankan, Jokić, Hakim...) uvek bih pre izabrao dominantnog centra koji šutira penale iznad 75%, nego ultradominantnog Šeka kog znam da neću imati u zadnjoj četvrtini kada krene PO.
Š

Škrabotina

pre gotovo 2 godine

"Najdominantnija sila u istoriji" vaj dont vi džast spik ingliš kad sve već od njih kopiraš. O'Nil je bio fizička zver ali uvek neozbiljan i lenj. Prokockao je barem dve titule jer je u periodu od pet godina konstantno ždrao i kulirao. Olažuvon ga je zgazio kad su sreli u finali, a izgovor ne stoji da je Šek tad bio mlad, jer je on svoj vrhunac zapravo dostigao u te prve dve sezone sa Orlandom, kada je stvarno bio fenomen jedinstvene vrste. Olažuvon bi u današnjoj NBA stajao na ramenima Jokića, Adetokoumba, i, najviše, ovog traljavog Embida, koji je čista Maksi Diskont verzija neponovljivog Hakima.
N

NepisMen

pre gotovo 2 godine

Očito je da nisi gledao Šeka u Orlandu.(prvih par sezona u NBA).
O

OkosBokos

pre gotovo 2 godine

Jokicu kad bi samo bili zdravi Porter i Mari verovatno bi igrali finale konferencije, a kamoli da u timu ima nekog Doncica, Mortanta, Bukera. Covek je ove sezone igrao sa timom koji bi bez njega bio daleko poslednji na tabeli.
n

nadrealnooo

pre gotovo 2 godine

Pa kad su bili zdravi i igrali su finale konferencije. To je jasno kao dan da Nikola ima uz sebe jednog All Star igraca da bi bio sampion NBA lige!!! To se ne dovodi u pitanje. U pitanje se dovodi sportski sektor Denvera, koji ga je okruzio ispodprosecnim igracima!!!
r

rea

pre gotovo 2 godine

@nadrealnooo, nije ga ispodrosečnim igračima okružio Denverov sportski sektor uprave, već povrede - Džamal, Porter i Gordon su debelo iznad "ispodprosečnih igrača", Monte Moris je top5 najbolji šesti igrač lige, Kazins najbolja bekap petica...