Ilustracija, Shutterstock
Ilustracija, Shutterstock

Još centar

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.07.20. | 16:32

Partizan je skoro kompletirao ekipu za sledeću sezonu

Delovalo je da Partizan ima već skoro sve spremno za sledeću sezonu, a onda se dogodio odlazak Andree Trinkijerija, kao i Korija Voldena. Bili su crno-beli time uzdrmani, ali sada su doveli situaciju do momenta da aktivno traže centra i da bi tu verovatno bio i kraj ovog prelaznog roka ukoliko se ne otvori prostor za promene na poziciji četiri.

Vlado Šćepanović i Nemanja Dangubić su ozvaničeni, čeka se Trej Dreksel, koji će verovatno biti poslat na dalje kaljenje u Mladost iz Zemuna ili neku drugu ekipu.

Izabrane vesti

Partizan mora da reši situaciju sa kapitenom Novicom Veličkovićem, narednih dana očekuje se rešavanje pitanja i Stefana Birčevića, dok su Nemanja Gordić i Brajan Angola projektovani da ostanu i za sledeću sezonu. Gordić je bio blizu dogovora sa Igokeom, ali sada je bliži ostanku u klubu nego odlasku.

"Čekamo klub da donese odluku, verovatno se čeka trener. Ako budem potreban klubu, želeo bih da ostanem", rekao je Birčević za MOZZART Sport.

Dakle, vrlo je moguće da ćemo gledati i njega i Novicu sledeće sezone u Partizanovom dresu.

Dangubić se otvorio: Presudio je razgovor sa Šćepanovićem

Žanis Pejners je napustio klub, u istoj rubrici se vodi i Redži Reding, kao i Džejms Mekadu koji je pronašao novi tim u Japanu.

Dakle, Šćepanović ima popunjene niske pozicije, ima opciju da rotira, i može da bude zadovoljan. Partizan je sada jači na poziciji tri jer je umesto Pejnersa stigao Dangubić da pomogne Radetu Zagorcu i mladom Urošu Trifunoviću koji bi trebalo da dobije priliku da se dokaže ove sezone. Na pleju je umesto Korija Voldena stigao Kodi Miler Mekintajer, a već smo pisali o statističkom poređenju ove dvojice igrača i šta je tu Partizan dobio, a šta je izgubio u odnosu na prošlu sezonu.

MN pressMN press

Deluje da su za sada centarske pozicije slabije od ove tri niže, a Partizan ispod koša može da računa na Vila Mozlija koji je potpisao dugoročni ugovor, te na Nikolu Jankovića. Pozicija četiri bi vrlo lako mogla da ostane u istom sastavu kao prošle sezone. I tu sada postoji prostor da crno-beli dovedu jakog centra koji bi upotpunio ceo roster. To je trenutni prioritet crno-belih.

Nekoliko imena se dovodilo u vezu sa Partizanom ovog leta. Mangok Matijang je bio opcija, ali je od početka bilo jasno da je Cedevita Olimpija spremila ozbiljan novac za njega i da je bliža potpisu, što se na kraju i ispostavilo.

Tonje Džekiri je bio (nerealna) opcija, ali je on završio u Baskoniji. Čak je Partizan gledao i Džonija Hamiltona (takođe ne previše realna opcija), a on je otišao u Fenerbahče. Zato je po svemu sudeći trenutno crno-belima najbliži Devin Vilijams, igrač koji se već duže vreme dovodi u vezu s Partizanom. On je nedavno postao slobodan igrač jer je napustio Tofaš i sa te strane crno-belima će biti lakše da se dogovore sa njim.

Printskrin Tviter TofašPrintskrin Tviter Tofaš

Ispada da će kao i prošlog opet crno-beli imati najviše problema sa dovođenjem centra. Prošle godine je Partizan dao najviše novca na dovođenje Artjoma Parahovskog koji se na kraju ispostavio kao najveći promašaj.

Sada crno-beli suštinski imaju sličnu poziciju na tabli, osim što mogu da računaju da Vil Mozli može da pruži više nego što su to mislili prošlog leta. Ali pitanje je da li je budžet za centra isti, odnosno, verovatnije je da se radi o manjoj sumi i zato je očekivano da finansijski snažniji timovi imaju prednost kod kupovine.

Sve u svemu, Partizan može da bude prezadovoljan što je tako brzo našao zamenu za Voldena, kao i što će i naredne sezone moći da računa na Markusa Pejdža i Ognjena Jaramaza, te Vila Mozlija. Čeka se još centar i suštinski će ekipa biti zatvorena, mada tu treba ostaviit prostora za promene na poziciji četiri ukoliko se otvori prostora na tržištu.

Sve u svemu, neće biti previše drugačija ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Umesto Trinkijerija tu je njegov pomoćnik Šćepanović, Dangubić će doneti nešto novo sastavu crno-belih i čeka se centar koji će doneti više od onoga što su pružili Parahovski i Mekadu.

Da li je to Devin Vilijams ili će doći neko treći, saznaćemo uskoro...

 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Devin VilijamsKK PartizanNemanja Dangubić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara