Džejlin Smit (©MN Press)
Džejlin Smit (©MN Press)

Još jedan evroligaški bek menja sredinu?

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.12.23. | 14:28

Bivši MVP Bundeslige, Džejlin Smit, nije se snašao u Virtusu iz Bolonje

Bliži se prelazni rok za evroligaške klubova, tačnije za igrače koji žele da pređu iz jednog kluba koji je deo elitnog takmičenja u drugi. Crvena zvezda je potpisala Fredija Gilespija, ali će tek posle 17. kola moći da ga registruje za mečeve na evrosceni. A kako se taj datum približava, rastu mogućnosti za brojne promene.

Pisalo se da je Nikolo Manion na izlaznim vratima Baskonije, a italijanska Gazeta delo Sport ističe da bi sredinu mogao da promeni i košarkaš Virtusa iz Bolonje, Džejlin Smit.

Izabrane vesti

Amerikanac sa hrvatskim pasošem, svojevremeno i MVP Bundeslige, je letos stigao u Italiju i potpisao dvogodišnji ugovor sa Bjankonerima. Ipak, kod Luke Bankija nema mnogo prostora. Igra svega 11,7 minuta u proseku, postiće 5,3 poena. Svakako pruža partije ispod očekivanja i deluje sasvim logično da je krenuo ka izlaznim vratima.

Kako se navodi, Bjankoneri bi mogli da ga prodaju, s ozbirom da je pod ugovorom sa klubom, ali uvek postoji mogućnost za pronalaženje kompromisnih rešenja, preuzimanja kompletnih primanja od strane novog kluba, pa i plaćanje simboličnog obeštećenja. Nisu isključene ni razmene.

Kako bilo, Smit je izgleda sa Virtusom završio, ali čini se da za njega još ima mesta u Evroligi. Prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača berlinske Albe sa prosekom od 11,5 poena, 2,7 skokova i 2,6 asistencije.


tagovi

Virtus BolonjaDžejlin SmitKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara