Filip Borovčanin (Instagram)
Filip Borovčanin (Instagram)

Još jedan Srbin u NCAA: Borovičanin stopama Radenovića i Ristića

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 11:20

Posle Ivana Radenovića i Dušana Ristića još jedan naš internacionalac obućiće dres Arizone

Još jedan mladi srpski košarkaš potražiće sreću u Sjedinjenim Američkim Državama. Mladi bek Filip Borovičanin igraće koledž košarku pošto se dogovorio sa Arizonom, prestižnim fakultetom na kojem su pre njega bili Ivan Radenović i Dušan Ristić. Beograđanin rođen 2004. godine je bio i na radaru Teksas Teka, ali i pojedinih timova iz razvojne NBA lige.

U Srbiji je igrao za Beko, a može da pokriva pozicije beka i krila. Kako navode izveštaji iz SAD, krasi ga napadački talenat koji je zapao za oko treneru Tomiju Lojdu.

Izabrane vesti

Pomenuti stručnjak je izgradio reputaciju kao trener koji ume da pronađe izvanredne mlade talente u Evropi. To je radio u Gonzagi kada je doveo Filipa Petruševa, a sada isto čini i u Arizoni, a prvi internacionalac je ponovo Srbini i to još jedan Filip, sada Borovičanin.

U dresu Beka prosečno je beležio 20 poena, devet skokova za 27 minuta na parketu.

"Želim da zahvalim svima koji su uticali na moj razvoj i koji su mi pomogli da postanem najbolja verzija sebe. Posebna zahvalnost ide Košarkaškom klubu Beko za nezaboravne godine koje su iza nas. Nastavljam da idem ka svom cilju", napisao je Borovičanin na Instagram profilu.




tagovi

NCAAArizona Vajldkets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara