Justus Holac (©fiba.basketball)
Justus Holac (©fiba.basketball)

Justus Holac nema vremena za slavlje: Bronzani Nemac se od ponedeljka sprema za duel sa FMP-om u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 19:48

Pridružiće se ekipi Breogana na kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu šampiona

Košarkaši Nemačke okončali su Evrobasket kod kuće sa medaljom oko vrata. Bronzom okitili odlična izdanja na kontinentalnoj smotri, ali jedan od najmlađih članova selekcije Gordona Herberta neće imati vremena za slavlje. Justus Holac će već u ponedeljak iz Berlina doputovati u Beograd, kako bi se sa ekipom Breogana spremio za kvalifikacioni turnir FIBA Lige šampiona koji se od 21. do 25. septembra održava u dvorani Aleksandar Nikolić.

Holac će tako biti na raspolaganju treneru Veljku Mršiću pred duel sa FMP Železnikom u četvrtfinalu (sreda, 20.00).

Izabrane vesti

Nije jedan od najvećih talenata nemačke košarke imao mnogo prilika da se dokaže na Evropskom prvenstvu. Bio je mladi plejmejker u senci kapitena Denisa Šredera i Maodoa Loa, ali je blesnuo kada mu je selektor Herbert ukazao šansu u susretu sa Mađarskom. Sa 11 asistencija dokazao je da ga čeka blistava budućnost i oduševio publiku u Kelnu pred odlazak u Berlin gde se održavala eliminaciona faza.

Mladi košarkaš, kojeg su nemački mediji tokom leta dovodili u vezu i sa prelaskom u redove Partizana, posle četiri godine u Hamburg Tauersima (jednu sezonu proveo na pozajmici u trećeligašu Rist Vedelu) karijeru nastavlja u Breoganu i to sa pravim mentalitetom. Ispunio je obaveze u državnom timu, ostvario veliki uspeh, ali je umesto da proslavi sa saigračima odlučio da se priključi novom timu i u što kraćem roku stavi treneru Mršiću na raspolaganje.

Dokazao je da je izuzetno posvećen košarci, spreman da se odrekne ličnih zadovoljstava zarad karijere i ako se po jutru dan poznaje, tek ga čekaju velike stvari u evropskoj košarci.

U sezoni za nama je beležio 8,2 poena i 4,2 asistencija u Evrokupu, proglašen je i za najboljeg mladog igrača Nemačke, sada je osvojio i bronzu sa državnim timom, ali Holac ne dozvoljava da ga uspeh opije. Već u sredu bi beogradska publika i košarkaši FMP-a mogli da vide na delu jednog od najperspektivnijih plejmejkera Starog kontinenta.


tagovi

Evrobasket 2022FIBA Liga šampionaBreoganFMPJustus Holackošarkaška reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara