Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kanzas posle deset godina u NCAA finalu

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.04.22. | 03:01

Viljanova rano izgubila korak i stavila tačku na plej-of epizodu (81:65)

Deset godina nakon poraza od Kentakija u NCAA finalu 2012. godine, Kanzas je uspeo ponovo da stigne na korak od trofeja savladavši Vilanovu 81:65, a u finalu će odmeriti snage sa boljim iz duela Djuka i Severne Karoline.

Kanzas je rano stekao osetno vođstvo, a nakon što je Vilanova režirala odgovor i praktično vratila potpunu neizvesnost, serijom 11:1 ugasio je nade rivala i trasirao put ka finalu.

Izabrane vesti

Posebno raspoložen bio je Dejvid Mekormak sa 25 poena, a zapaženo veče imao je i Očai Agabđi koji je pogodio prvih šest šuteva za tri, a učinak je pokvario promašajem iz poslednjeg pokušaja. Na drugoj strani najefikasniji je bio Gilespi sa 17 poena, dok je Slater postigao jedan manje.

Kanzas koji je tri puta osvajao NCAA trofej poslednji put je iz plej-ofa izašao kao pobednik 2008. godine te će imati priliku da prekine 14 godina posta. Kada je Vilanova u pitanju, tim koji takođe ima tri šampionska trofeja u svojim vitrinama, propustiće treće uzastopono finale od 2018. kada se poslednji put popeo na tron.

NCAA – Fajnal for

Vilanova - Kanzas 65:81

/Gilespi 17 - Mekormak 25/

Djuk - Severna Karolina u toku


tagovi

NCAAKanzasVilanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara