(©Reuters)
(©Reuters)

Kanzas režirao najveći preokret u istoriji finala NCAA (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 06:19

Sa „minus 15“ na poluvremenu do trijumfa – 72:69

Biće to luda noć u Lorensu, jer su Džejhoksi istorijskim preokretom, neviđenim dosad u finalima NCAA lige, osvojili šampionski trofej.

Finale nije razočaralo publiku. Možda samo one naklonjene Severnoj Karolini, koja je imala, činilo se, pehar u jednoj ruci. Na kraju prvog poluvremena bilo je 40:25. Istorijske knjige kažu, a pišu američki mediji, da nijedan tim koji je na poluvremenu finala gubio tolikom razlikom, nije uspeo da napravi veleobrt. Ali, za sve postoji prvi put...

Izabrane vesti

Kanzas Džejhoksi su u nastavku igrali kao preporođeni i na kraju su slavili 72:69, došli do velikog trofeja.

Interesanto je da je novi šampion samo jednom pre finala gubio meč na poluvremenu ove sezone. Bili su Džejhoksi u zaostatku od šest poena protiv Majamija, da bi utakmicu završili pobedom od čak 26 razlike! Trebalo je, onda, momci iz Severne Karoline da budu oprezniji...

Izgleda da je taj govor koji je protiv Majamija pokrenuo preokret trener Bili Self ponovo pročitao. I ponovo je upalio.

Samo sam im rekao da moramo da igramo bolje i da će rezultat doći“, „pravdao“ se Self posle velike pobede.

Džejlen Vilson je bio momak koji je kreirao obrt u drugom poluvremenu. Preuzeo je konce igre Kanzasa u svoje ruke i od 43:33 brzo je svoj tim doveo do 45:41 i tu se utakmica ponovo otvorila.

Remi Martin je na deset minuta pre kraja doneo vođstvo Kanzasu, koje je Vilson podigao na pet razlike (55:50). Sve do kraja Severna Karolina je samo jednom uspela da ponovo dođe do prednosti, na 1:42 pre kraja poenima Brejdija Maneka (69:68), ali je Dejvid Mekormak sa dva vezana koša doneo pobedu Džejhoksima.

Vilson i Mekormak sa po 15 poena su bili najefikasniji u pobedničkom sastavu, dok je poen manje ubacio Martin, a na drugoj strani takođe po 15 su ubacili Bejkot i Dejvis.

Kanzasu je ovo četvrti put u istoriji da je osvojio NCAA šampionat.


tagovi

NCAASeverna Karolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara