Ivon Anderson na meču protiv Australije (©FIBA Basketball)
Ivon Anderson na meču protiv Australije (©FIBA Basketball)

Košarkašice Srbije ispustile +6 i sigurnu kartu za Pariz

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 23:06

Sada sve zavisi od Nemica i Brazilki, mada je jako teško zamisliti da naše gracije ne odu na Olimpijske igre

Imale su košarkašice prednost od šest poena i sigurnu kartu za Olimpijske igre u Parizu na tacni na pet i po minuta do kraja, ipak nisu uspele da sačuvaju hladnu glavu do kraja i Australijanke su uspele da okrenu rezultat kako bi zabeležile i treću pobedu u Grupi 1 - 75:73 (12:22, 23:12, 16:14, 24:25).

Uprkos porazu ništa nije izgubljeno i jako je teško zamisliti da se izabranice Marine Maljković po treći put zaredom neće naći na Igrama. Za to je po svemu sudeći bila dovoljna pobeda nad Brazilom, a jedini scenario u kojem ne bismo gledali naše gracije u Parizu je da Brazil od ponoći dobije Nemačku sa tačno sedam razlike i ubaci bar 73 poena. Ako bi se to 'potrefilo', onda za naše košarkašice neće biti mesta...

Izabrane vesti

Dalje, u slučaju da Brazilke zaista dobiju sa sedam razlike, onda one zajedno sa Srbijom i Nemačkom imale istu koš razliku (nula), pa bi se gledao ukupan broj postignutih poena u krugu. Srpkinje su Brazilkama dale 72, a primile 65 poena, dok su Nemicama ubacile 66, a dozvolile 73 poena.

Da su naše Lavice dobile Australiju koja se nudila sve vreme, sada nam ne bi bilo važno šta će da urade Brazilke i Nemice. No, ne bi trebalo mnogo da brinemo. Velika je šteta što posle 56:56 i serije od 6:0 koju su spakovale Jovana Nogić sa penala, odnosno Dragana Stanković i Mina Đorđević, nisu srpske košarkašice ostale pribrane do kraja. Australija je reagovala serijom 14:3 i otišla na 70:65 uz minut i po na semaforu. Koš Dragane Stanković dao nam je tračak nade, Džejd Melburn i Bek Alen pogodile su po jedno slobodno bacanje, a našoj ekipi su ruke ostale ukočene. Do kraja sigurne sa crte bile su Izobel Borlejs i Džejd Melburn, što je bio kraj naših nadanja.

Sjajnu utakmicu odigrala je Ivon Anderson sa 20 poena za bezmalo 33 minuta na parketu (7/12 iz igre), četiri skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte. Dvocifrena je bila još Dragana Stanković sa 16 poena i četiri uhvaćene lopte. Jovana Nogić je uz devet poena imala i šest asistencija. Kod protivnica Marijana Tolo je imala 13 poena i sedam skokova, Izobel Borlejs je dodala 12, Ezi Magbegor 11, a po 10 Bek Alen, Kejla Džordž i Džejd Melburn.

Duel Nemice i Brazilki igra se tačno od ponoći.



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeIvon AndersonDragana StankovićKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara