(©Fenerbahce twitter)
(©Fenerbahce twitter)

Košarkaška poezija na Bosforu: Gudurić, De Kolo i Pjer srušili Albu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 20:29

Fenerbahče guta sve pred sobom

Košarkaši Fenerbahčea su u strašnoj seriji. Sastav Igora Kokoškova je u izvanrednoj formi, a berlinska Alba je opasno pretila da okonča niz turskog kluba u Evroligi. Fenerbahče je nošen Markom Gudurićem, Nandom de Kolom i Dešonom Pjerom ostvario desetu vezanu pobedu - 89:84

Prijao je Fenerbahčeu i Albi povratak na evroligaške terene. Odigrali su atraktivan meč, prepun lepih poteza. Bila je to košarkaška poezija. Od podbacivanja lopte igralo se u visokom ritmu. Nando de Kolo i Marko Gudurić plesali su po parketu. Gde su stali pre pauze za nacionalne kupove, tu su i nastavili.

Izabrane vesti

Strpljenje i vreme ključni su za Fenerbahče i Igora Kokoškova. Vreme se na Bosforu meri od dolaska Marka Gudurića. Pevala se druga pesma u Istanbulu, nije sve išlo po zacrtanom, ali se preokret dogodio u pravom trenutku. I danas je Fenerbahče tim koji juri visok plasman, pozicioniran je na mestu koje vodi u plej-of i igra izvanrednu košarku.

Stvari su legle na svoje. Sada Igor Kokoškov drži sve čvrsto u svojim rukama i nema zabrinutog izraza na lici čak i u trenucima kada protivnik vodi. A, berlinska Alba je ozbiljno pretila da se iz Istanbula vrati sa brejkom. Smenjivale su se ekipe u vođstvu, lopta je kružila odlično u napadu, a Alba je po ustaljenom režimu fantastično pucala trojke.

U nekoliko navrata Fenerbahče je dolazio nadomak dvocifrene prednosti i baš tada je Alba posle kratkoh predata i tajm-auta, koje je pozivao Aito Garsija, uspevala da istopi prednost domaćina, vrati se u meč i ne preda se olako. Bilo bi sve teže po Fenerbahče u završnici da se Dešonu Pjeru nije otkačila ruka. Nigde ga nije bilo, ali je zablistao u prelomnim momentima i dalekometnim hicima odbio nalete Albe. Pošlo je Albi za rukom još jednom da se vrati u meč, ali je napad domaćina bio nepogrešiv, ruka Lorenzu Braunu i De Kolou nije zadrhtala.

U timu Fenerbačea najefikasniji je bio De Kolo sa 26 poena i osam asistencija. Dešon Pjer je ubacio 17 uz četiri skoka, a Marko Gudurić je meč završio sa 12 poena i četiri asistencije. kod Albe se istakao Markus Erikson sa 19 peona i čak pet postignutih trojki.

EVROLIGA - 25. KOLO

Četvrtak

Himki – Baskonija 67:89

/Šved 16 – Fal 14/

Efes – Olimpijakos 76:53

/Larkin 21 – Larencakis 10/

Olimpija Milano - Makabi 87:68

/Panter 15 - Hanter 16/

Barselona - Žalgiris 86:62

/Higins 19 - Hejs 9/

Petak

Fenerbahče - Alba 89:84

/De Kolo 26 - Erikson 19/

20.45: (2,05) Asvel (13,5) Bajern (1,90)

20.45: (2,70) Crvena zvezda (14,5) Zenit (1,55)

21.00: (2,30) Valensija (14,5) Real Madrid (1,70)

Odloženo

CSKA - Panatinaikos

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK FenerbahčeAlba BerlinEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara