Kostja Mušidi vraća Beograđane na pravi kolosek, Klonferi žele da nastave seriju pobeda

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.02.19. | 11:14

U goste dolazi ekipa Vojvodine koja je slavila u prvom delu sezone nakon produžetka

U preostalom meču 23. kola Košarkaške lige Srbije danas će snage odmeriti OKK Beograd i Vojvodina (19.00). Klonferi su već i matematički obezbedili učešće u ovogodišnjem izdanju Superlige, dok će Novosađani pokušati to da ostvare u samom finišu, ali ne zavise samo od svojih rezultata.

Učešće u Superligi već su obezbedili: Borac, Dinamik, OKK Novi Pazar, OKK Beograd, Zlatibor i Tamiš. Za preostala dva mesta, pored pomenute Vojvodine, konkurisaće i Sloboda, Mladost i Metalac.

Izabrane vesti

Užičani drže pol-poziciju i moglo bi se desiti da čak i sa sva tri poraza u preostalom delu sezone prođu dalje, mada im jedna pobeda i teoretski garantuje plasman u Superligu. Sa druge strane, Mladost ima pobedu manje od Slobode, ali Zemunci sutra imaju priliku da sustignu "Rosonere" ukoliko ostvare pobedu na vrućem gostovanju protiv Novog Pazara u Pendiku. Metalac i Vojvodina se ne mogu pohvaliti lakim rasporedom u poslednja tri kola, pa tako Valjevce očekuje težak duel u Novom Pazaru za vikend, a Novosađane dueli protiv Zlatibora i Dinamika u naredna dva vikenda.

Voša će večeras pokušati da izbori drugu pobedu u sezoni i popravi svoje šanse za plasman u Superligu. U prvom delu prvenstva gledali smo fantastičan susret u Spensu kada su Novosađani trijumfovali rezultatom 97:91, a upravo je tih finalnih +6 bila najveća prednost koju je jedan od timova stekao tokom celog meča - dakle, prava rezultatska klackalica za ljubitelje košarke!

Večeras na parketu neće biti nekoliko igrača koji su igrali za ova dva tima u tom meču – Novak Musić koji je tada predvodio Klonfere do kraja sezone na Jadranu igraće za ekipu Igokee, dok je MVP meča, Đorđe Dželetović iz Vojvodine sezonu nastavio u susednoj Rumuniji, gde nosi dres Feniksa iz Galacija.

Ovoga puta OKK Beograd moraće da se osloni na Kostju Mušidija koji je nedavno prešao ekipe Mega Bemaksa, a ključni igrač bi mogao da bude „kruševački džin“ Milenko Veljković. Lale će preko Birovljeva i Grubora pokušati da naprave još jedno iznenađenje, nakon što su u prethodnom kolu u dramatičnom susretu nakon produžetaka uspeli da slome otpor Slobode.

Trener domaće ekipe, Branislav Vićentić je u najavi ovog meča istakao da njegova ekipa nikako ne sme da se opusti, iako je već obezbedila plasman u Superligu.
„Teška utakmica protiv Metalca je iza nas, a sada se okrećemo susretu protiv Vojvodine koja ima sličan stil igre i u napadu i u odbrani. U prvom delu sezone odigrali smo sjajan meč, ali je pobedu odnela Vojvodina posle dodatnih pet minuta igre. Pokušaćemo da ponovo nametnemo svoj ritam i ukoliko se budemo držali dogovora iz svlačionice, mislim da pobeda neće doći u pitanje. Publika bi nam, naravno, dosta pomogla u tome“, izjavio je trener domaćih.

Navijači Klonfera i ostali ljubitelji košarke moći će da ovaj duel pogledaju u dvorani Mega Factory na Voždovcu.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 23. KOLO:

Ponedeljak:
Mladost - Beovuk 95:56
Zlatibor - Sloboda 100:79
Metalac - Dinamik 68:111
Vršac - Dunav 68:69
Spartak - Tamiš 90:87

Sreda:
19.00: (1,10) OKK Beograd (23,0) Vojvodina (7,50)


tagovi

Kostja MušidiOKK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara