©Starsport
©Starsport

Kraj epizode u Partizanu: Dante Egzum se vraća u NBA

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.07.23. | 06:19

Dosadašnji igrač crno-belih zadužiće dres Dalasa i uzeti 2.700.000 dolara

Uprkos isteku ugovora sa Partizan Mozzart Betom, crno-bela javnost nadala se da bi Dante Egzum mogao da ostane u klubu i (poput Kevina Pantera) stavi paraf na nastavak saradnje. Ipak, snovi pristalica šampiona ABA lige rasprišili su se današnjim vestima iz Sjedinjenih Američkih Država. Naime Adrijan Vojnarovski, poznati NBA insajder, otkrio je da će australijski plejmejker karijeru nastaviti u Dalasu.

Egzum, koji je u Partizan stigao 2022. godine iz Barselone, vratiće se u NBA ligu posle dve godine provedene u Evropi. Australijski košarkaš pre izazova na Starom kontinentu bio je član Jute, čiji je bio peti pik na draftu 2014. godine, ali i Klivlenda u kojem je proveo dve godine.

Izabrane vesti

Mediji u SAD navode da glavne zasluge za Egzumov angažman ima Denis Lindzi, član rukovodstva Dalasa, koji je bio generalni direktor Jute u periodu kada je Australijanac draftovan. Australijanac će u narednoj sezoni zaraditi 2.700.000 dolara.

Tokom perioda u Partizan Mozzart Betu, plejmejker je u proseku na evroligaškim utakmicama postizao 13,2 poena uz 2,7 asistencija i 2,3 skoka. Kada je učinak u ABA ligi u pitanju Egzum je po utakmici beležio 11,3 poena, 3,5 asistencija i 2,9 skokova.

Podsetimo, redove šampionskog tima crno-belih prethodno je napustio i Matijas Lesor koji je prešao u Panatinaikos.


tagovi

KK PartizanDante Egzum

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara