Foto: MN Press
Foto: MN Press

Lesorov produženi vikend iz snova - derbi, kumstvo i odmor: Osećam ljubav navijača, uživao sam na svadbi

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.01.23. | 08:23

Francuz za Mozzart Sport otkrio kako se proveo na prvoj svadbi na kojoj je bio u Srbiji, a dan pre toga je bio jedan od ključnih figra u pobedi nad Crvenom zvezdom u Evroligi

Malo ko je ušao u srce navijača Partizan Mozzart Beta tako brzo kao Matijas Lesor. Francuz u drugoj sezoni u crno-belom dresu izrasta u jednog od najboljih centara u Evroligi, ali i jednog od omiljenih stranaca koji je ikada igrao za klub iz Humske. Tokom decenija mnogo ih je prošlo kroz Partizan, ali niko ne može da se pohvali kumstvom na venčanju navijača. Upravo je to obeležilo vikend snažnog centra. Prvo je u petak bio jedan od najboljih igrača ekipe Željka Obradovića u pobedi nad Crvenom zvezdom u Evroligi, ali nije bilo za njega odmora u subotu, morao je da se spremi za kumstvo.

Zbog silnih obaveza, kako na parketu tako i van njega, Željko Obradović ga je nagradio odmorom. U nedelju protiv Mornara nije igrao, već je gledao kako su saigrači odradili potreban posao kako bi se upisala još jedna pobeda u ABA ligi. Posle utakmice sumirao je utiske.

Izabrane vesti

Počeli smo sa petkom i okršajem protiv Crvene zvezde.

"Baš, baš bitna pobeda, pre svega zbog trke za plej-of, onda i naravno zbog protivnika, naš najveći rival. Bila je naporna utakmica, ali velika pobeda koja nam dosta znači za nastavak takmičenja koji će biti teško. Važno je da se borimo i da smo u poziciji da ispunimo cilj", počinje Lesor za Mozzart Sport.

Onda subota kojoj se nije nadao. Sve je počelo još pre nekoliko sedmica na Mozzartovom takmičenju u šutiranju na poluvremenu utakmice. Damir je tada na parketu prepune Arene zaprosio Jovanu, a ona je došla na ideju da pita Matijasa da bude kum na venčanju što je on prihvati i ispoštovao.

"A-ha-ha, subota... Bila mi je čast što sam dobio poziv i naravno što sam bio kum na tako lepom slavlju. Drago mi je zbog njih, zbog ljudi, prelepo sam se proveo. To je bila moja prva svadba u Srbiji, želeo sam da vidim kako to izgleda ovde i bio sam baš srećan što sam bio deo njihovog dana"

S obzirom da je ovo bila prva srpska svadba za Francuza, nije znao šta može da očekuje.

"Bilo je kul, svadba, proslava, pevanje, bilo je malo drugačije nego što mi to radimo u Francuskoj".

A šta je to drugačije?

"Prosto način proslave, malo je drugačije, ovde je sve bilo na jednom mestu, ne znam da li je to inače tako, ali mi se baš svidelo kako je bilo. Svi smo se proveselili, a to je najbitnije".

Njegovo prisustvo na svadbi je samo još jedna potvrda koliko navijači crno-belih obožavaju Francuza.

"Samo se trudim da budem to što jesam, ljudi vide pravog mene i to im se verovatno dopada. Moja energija ili borbenost, ne znam šta je u pitanju, ali to sam ja... I na parketu i van parketa. Prihvatili su me kao ličnost"

On je peti košarkaš iz Francuske koji nosi crno-beli dres. Pre njega bili su Žofri Lovernj, Leo Vesterman, Boris Dalo i Bandža Si. Svi su ostvarili konekciju sa navijačima na tribinama.

"Pa ima možda nešto u tome, znam momke iz Francuske koji su igrali za Partizan. Definitivno osećam da me podržavaju, osećam ljubav i trudim se da uzvratim i na terenu i van terena da popričam sa njima ili da se slikam ko god to poželi. Uživam u svakom momentu".

Vratili smo se na košarku. Pošto je odmarao u nedelju, biće u potpunosti spreman za utorak kada u Beograd bude stigao Asvel tim koji je uspeo da pobedi klub iz Humske u prvom ovosezonskom okršaju i to u vrlo dramatičnom finišu.

"Moramo da im vratimo za onaj poraz. Pobedili su nas u Francuskoj, sada mi moramo da uradimo isto što su i oni, ali ovo je Evroliga. Svako želi da pobedi svaku utakmicu pa tako i mi. Spremićemo se maksimalno za meč protiv tima koji ima kvalitet".

Crno-beli su za sada ispod crte sa 10 pobeda i 11 poraza. Ipak, plej-of je i dalje vrlo realan cilj za crno-bele.

"Pa iskreno, voleo bih da smo u boljoj poziciji, ali to je košarka. Neke utakmice pobediš, neke ne, ali imamo sve u svojim rukama, teško će biti, ali znam da ćemo se boriti do samog kraja", završava Lesor razgovor za naš portal.


tagovi

Matijas LesorKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara