Jan Veseli (@FCBbasket)
Jan Veseli (@FCBbasket)

Lider Grimauove Barselone: Veseli produžio ugovor do 2026. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 12:52

Katalonci ozvaničili veliki posao i izbrisali problematičnu klauzulu

Juče najavljeno, danas potvrđeno i potpisano - Jan Veseli produžio je ugovor sa Barselonom do 2026. godine i ostaće jedan od lidera i najvažnijih igrača katalonskog tima i u predstojećim sezonama. Španski velikan napravio je veliki posao budući da je u prethodnom ugovoru oročenom do 2025. godine postojala klauzula o sporazumnom razlazu već dolazećeg leta, kao i mogućnosti da neki drugi evropski velikan na leto lako otkupi češkog centra. Ta mogućnost, od danas više ne postoji.

Iako ima 33 godine, Veseli i ove sezone pokazuje da je sposoban da igra košarku na najvišem evropskom nivou, kao i da uživa u Barseloni. Evroligaške brojke su mu sjajne, jer prosečno beleži 12,9 poena, 4,5 skokova i 1,4 asistencije uz 16,6 indeksnih poena.

Izabrane vesti

“Odlučili smo da produžimo saradnju. Odluka je bila brza i jednostavna. Veoma sam srećan i osećam se izuzetno prijatno jer ostajem u Barseloni. Prve dve godine u Barsi protekle su sjajno, sa drugačijom ulogom i drugačijim stilom igre u odnosu na veći prethodni deo karijere", rekao je Veseli.

Od dolaska u Barselonu na startu takmičarske 2022/23 do danas Veseli je odigrao 129 utakmica za Barselonu od čega 63 u Evroligi, 55 u španskoj ACB ligi, po četiri u Kupu, katalonskoj ligi, a tri u Super kupu. Osvojio je i tri titule - jednu u ACB ligi i dve u prvenstvu Katalonije.

Na startu mandata u Barsi sarađivao je sa Šarunasom Jasikevičijusom, upoređivanjem brojki iz prve i druge sezone u klubu jasno je da mu je Grimau pronašao način da ga učini još korisnijim i ubitačnijim i da od njega napravi jedan od ključnih delova Barsinog mozaika.



tagovi

Jan VeseliKK Barselonanovi ugovor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara