Jam Madar (©Starsport)
Jam Madar (©Starsport)

Madar delimično izgubio vid posle incidenta na utakmici protiv Bešiktaša

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 14:46

Nemile scene obeležile su susret u Istanbulu

Susret Bešiktaša i Fenerbahčea u okviru turske Super lige okončan je pobedom ekipe Dušana Alimpijevića 68:64, ali će ostati upamćen po velikim incidentima koji su izbili još u prvom poluvremenu. Nakon što su sa tribina poleteli predmeti ka terenu, jedan je pogodio u glavu plejmejkera gostujuće ekipe Jama Madara, koji je završio na zemlji. Meč je prekinut, pa nastavljen, bivši plejmejker Partizana se vratio na teren i završio utakmicu, ali se po njenom okončanju požalio na ozbiljne posledice. Kako je Fenerbahče saopštio, izraelski košarkaš je delimično izgubio vid.

Izabrane vesti

"Jedan od brojnih predmeta koji su bačeni sa tribina domaće ekipe pogodio je našeg igrača Jama Madara u glavu. Morao je u svlačionicu, ali nastavio da igra u drugom poluvremenu posle intervencije lekarskog osoblja i njegove velike želje da se vrati. Posle susreta, požalio se na delimičan gubitan vida. Stanje Jama Madara će biti jasnije posle detaljnih pregleda", saopštio je istanbulski klub.

Zbog svega što se izdešavalo, tražio je i da Bešiktaš bude sankcionisan.

"Pored psovki koje su se čule tokom svakog trenutka susreta, bezbroj predmeta je bačen sa tribina i stvorila se atmosfera koja je ugrožavala zdravlje svih individua na terenu. Osuđujemo sve koji su stvorili takvo okruženje i zvaničnike takmičenja koji su dozvolili da se utakmica nastavi, iako je došlo do toga da jedan igrač bude povređen. Od svih individa i institiucija, posebno Košarkaške federacije Turske, koja je prva odgovorna da se postara da se ovakvi događaji ne dogode u sportskim dvorana i ako se dogodde, da ih odmah prekine, očekujemo da identifikuje osobe koje su stvorile ovu atmosferu primenom neophodnih penala. Očekujemo da se primene najstrože mere kako bi se sprečilo da se slični sramni događaji ponove".

Još posle susreta je trener Fenerbahčea Dimitris Itudis rezigniran govorio o svemu što se dešavalo i nazvao one koji su izazvali incident "teroristima".

"Ne možemo da pričamo samo o košarci. Jam Madar je dobio novčić u oko. Mogao je da ga izgubi. Da kucnem u drvo, nadam se da se ovo neće ponovo desiti. Pitam federaciju i odgovorne, šta da je novčić pogodio sudiju u oko? Da li bi tada nastavili meč? Ovo se dešava zbog tolerancije koju je pokazala Liga. Bešiktaš igra i Evrokup, da smeju tako nešto tamo da dozvole? Bili bi odmah kažnjeni. Ne želim da karakterišem, ali osoba koja je bacila novčić je terorista. Ne slažem se sa kolegom Alimpijevićem koji je rekao da ništa ne može da se uradi. Može. Moj igrač je otišao u svlačionicu dok je utakmica trajala, a bio mi je potreban. Šta ja tu mogu da uradim?", istakao je grčki stručnjak i potom uperio prstom u medije:

"Budite iskreni sami sa sobom. Poštujem Bešiktaš, bravo, ali moram da pitam: Da li ovo mogu da urade u narednoj utakmici Evrokupa?".


tagovi

Jam MadarKK FenerbahčeDimitris ItudisKK BešiktašDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara