Screenshot - twitter.com/fbkadinbasket
Screenshot - twitter.com/fbkadinbasket

Marina Maljković pravi drim tim: Ivon Anderson i Nikolina Milić potpisale za Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 17:57

U narednoj sezoni će za Fener igrati i Ema Meseman, Kajla Mekbrajd, Tilbe Šenjurek, Nataša Hauard...

Predvođene Marinom Maljković sa klupe, košarkašice Fenerbahčea su minule sezone pokorile Evropu. Kako stoje stvari, teško će ih iko zaustaviti da ponovo taj uspeh naredne. Istanbulski klub je ozvaničio sedam potpisa za nastupajuću takmičarsku godinu, a između ostalih na vernost Feneru su se obavezale i srpska košarkašica Nikolina Milić, kao i srpska reprezentativka Ivon Anderson.

Milićeva je rodom iz Trebinja, a boje Srbije branila je na Evrobasketu 2019 i osvojila bronzanu medalju pod vođstvom Marine Maljković. Igrala je za brojne evropske klubove, a od avgusta prošle godine je i u WNBA, gde je u sezoni za nama član Minesota Linksa.

Izabrane vesti

Košarkašica koja pokriva obe centarske pozicije je u tekućoj godini na 22 utakmice u WNBA beležila 6,3 poena, 2,5 skokova i jednu asistenciju u proseku.

Dugogodišnja reprezentativka Srbije, Anderson, koja je sa našom reprezentacijom osvojila i zlato na Evropskom prvenstvu 2021, minule sezone je nastupala za francuski Burg, a za dobre partije nagrađena je mestom u prvoj petorci Evrolige. Upisala je 17 nastupa i prosečno beležila 16,4 poena, 4,5 skokova i 4,1 asistenciju (indeks 15).

Američka organizatorka igre je nedavno u dresu Srbije upisala sedam nastupa na Evrobasketu i pomogla ekipi Marine Maljković da osvajanjem petog mesta izbori plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. U proseku je postizala 16 poena, uz 3,9 asistencija i 3,4 uhvaćene lopte (indeks 13,9).

Ali nije ni to sve, pošto je Fenerbahče angažovao i odličnu reprezentativku Crne Gore, Mariju Leković. Potpisala je trogodišnju saradnju sa klubom.

Ostaje i Nataša Hauard, trostruka WNBA šampionka, kao i verovatno najbolja evropska košarkašica u ovom trenutku, Ema Meseman. Belgijanka je osvojila MVP nagrade na Evropskom prvenstvu, u Evroligi i turskom šampionatu ove godine.

U klub se vratila i iskusna turska reprezentativka Tilbe Šenjurek, kao i Ševdži Uzun, a sa timom ostaju još dve domaće košarkašice koje su minule sezone osvojile Evroligu, Alperi Onar i Merve Ajdin.

Podsetimo, dres Fenerbačea su minule sezone nosile i srpske košarkašice Mina Đorđević i Ivana Raca, a Raca je već promenila klub i vratila se u Italiju, gde će braniti boje Dinamo Sasarija.


tagovi

KK FenerbahčeMarina MaljkovićIvon Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara