Heroj Severne Karoline - Ar Džej Dejvis (©AFP)
Heroj Severne Karoline - Ar Džej Dejvis (©AFP)

Martovsko ludilo: Severna Karolina umalo prokockala +25 i ipak nokautirala šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 01:37

Fantastičan rezultat elitnog koledža koji je iznedrio velike asove i šampione

Čuda se dešavaju i nekada poprimaju razmere filmskih raspleta! Šta su napravili košarkaši Severne Karoline, to će se pamtiti i dugo prepričavati. Ne koristi se uzalud fraza “Martovsko ludilo“ za najveće studentsko košarkaško takmičenje, a zašto je to tako najbolje se videlo u gotovo senzacionalnoj pobedi Severne Karoline nad prvim favoritom za titulu i prošlogodišnjeg šampiona Bejlora – 93:86!

Mnogi su se pitali koliko daleko može i kako će pre svega dalje da funkcioniše Severna Karolina bez legendarnog trenera Roja Vilijamsa, a ispostavilo se da duh njegove trenerske filozofije i dalje živi u elitnom koledžu koji je iznedrio brojne NBA asove i šampione, od Majkla Džordana, ranije Blija Kaningema, Miča Kupčaka, Džejmsa Vortija i Roberta Mekadua, preko Rašida Valasa, Rika Foksa, Džerija Stekhausa, Entuana Džejmisona i Vinsa Kartera, do Denija Grina i Harisona Barnsa, te trenerskog velikana Lerija Brauna.

Izabrane vesti

U potpuno ludoj utakmici Severna Karolina uspela je od dobijene utakmice umalo da napravi veresiju pošto su Bersi sustigli najveći minus ikada zabeležen i umalo sve okrenuli naglavačke. Tačnije, Severna Karolina je na deset minuta do kraja utakmice imala čak 25 poena više, a onda su stvari počele da se komplikuju sa isključenjem Brejdija Maneka zbog druge tehničke jer je laktom udario Džeremija Sočana. Berse je ovaj detalj toliko razgalio da su krenuli na sve ili ništa i umalo izrežirali verovatno najluđu pobedu nakon preokreta u istoriji takmičenja.

Prava ludnica nastala je na 16 sekundi do kraja drugog dela, kada je Džejms Akinđo izjednačio rezultat na 80:80. Ar Džej Dejvis pokušao je da overi pobedu Severne Karoline i ispadne potpuni heroj pre isteka vremena, ali njegov hitac se odbio o obruč. Bejlor je završnih deset minuta drugog dela završio sa 38:13!

U produžetku malo šta razdvajalo je dve ekipe, sve dok Dejvis nije pogodio težak šut levom rukom uz faul za dodatno slobodno bacanje posle čega je prednost Severne Karoline otišla na šest poena. Dejvis je utakmicu završio sa 30 poena – najviše od svih u oba tima – od čega je 17 ubacio već u prvom poluvremenu kada je i izgrađena velika razlika. Odigrao je svih 45 minuta utakmice.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Odličnu utakmicu imao je Armando Bakot sa 15 poena, 16 skokova, četiri asistencije i tri blokade. Dontrez Stajls dao je bitnih devet poena, uključujući i veliku trojku u produžetku. Brejdi Manek je pre iskjučenja imao 26 poena za 28 minuta. Kod Bejlora Flagler je ubacio 27 poena za 41 minut u igri, dok je Akinđo dodao 20 poena.



tagovi

NCAASeverna Karolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara