(©AFP)
(©AFP)

Melounova oda Jokiću: On je pravi MVP! A, kad se setim kad je prvi put došao sa 135 kila...

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 09:22

„Svako ko kaže da je tad znao da će nadmašiti Vilta Čemberlena samo se*e“, poručuje trener Denvera

Da je Nikola Jokić najbolji košarkaš sveta, sada je, valjda, svima jasno. A, njegovom treneru Majklu Melounu je to jasno odavno.

Strateg Denvera mesecima, godinama, priča o veličini srpskog košarkaša, svađa se sa celom američkom javnošću koja, po njegovom mišljenju i dalje ne poštuje dovoljno dvostrukog MVP-ija lige, koji je, možda, pokraden ove sezone za treći uzastopni trofej.

Izabrane vesti

I dočekao je Meloun posle velike pobede nad Lejkersima u finalu Zapadne konferencije (4:0) da istrese iz sebe sve što ima.

„Ono što Nikola Jokić radi je prava stvar. On je pravi MVP! Njegovi tripl-dablovi su pravi. Sve teorije i priče su glupe, ponekad su i čisto neznanje. On ostvaruje tripl-dabl u proseku u plej-ofu. Jeste li videli možda ovde neko pumpanje statistike? Pokažite mu prokleto poštovanje“, grmeo je Meloun pred novinarima.

Upravo sva ta priča na kraju ligaškog dela sezone, ko je MVP, Jokić ili Embid, uticala je na srpskog asa, otkriva Meloun. A, možda ga i dodatno motivisala, kada se pogleda njegov učinak u plej-ofu.

„Prvi put sam video da je ta negativnost oko MVP trke uticala na njega. Znam da je mene to strašno razbesnelo, a ne bih se iznenadio da je i njega“.

Sada kada Jokić dominira plej-ofom NBA lige, kada je pogurao, uz saigrače, Denver do istorijskog uspeha, svi se sećaju Nikolinih početaka u NBA ligi. Od Takobel reklame na draftu, preko prvih utakmica.

„Prvi put kada se pojavio kod nas u Letnjoj ligi u Las Vegasu... Došao je sa 135 kilograma, potpuno van forme. Ali, ok, videli smo da je dobar igrač. Ali, niko, niko nije mogao da pretpostavi da će postati dvostruki MVP lige i da će nadmašiti Vilta Čemberlena. Ako iko tvrdi drugačije, samo se*e“.

Na kraju, trener Denvera kaže da to što je Jokić uradio do sada, za njega nije iznenađenje, jer je pored njega svakog dana.

„Što se mene tiče, ništa on nije dokazao ovim utakmicama. Zašto to kažem? Zato što znam koliko je veliki igrač. Kada ste s nekim osam godina... Pritom, mislim da ljudi imaju kratku memoriju. On se dokazao sad nekim drugim ljudima, na državnom nivou, da je „pravi“, poručio je Majkl Meloun.


tagovi

Nikola JokićMajkl MelounDenver NagetsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara