Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Mičelovo usijanje za Bostonov novi pad u produžetku; Atlanta prokockala pobedu, Bogdanović ubacio 12 poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 04:53

Embid zasenio Halibartona...

Ludo veče u NBA ligi, raspoloženi su bili šuteri i na Istoku i na Zapadu! Zatrpavali su koševe, prednjačio je Džoel Embid sa 42 poena, ali je apsolutni heroj Donovan Mičel. Gorelo je Klivlendu pod nogama, bio je sateran uz zid, ali je fenomenalni bek Kavalirsa sam izvukao produžetak.

Ispogađao je sve šuteve u poslednja dva minuta četvrtog perioda, odveo je utakmicu u produžetak, a tu se Boston nikako ne snalazi. Drugi put zaredom pretrpeo je poraz, posle Njujork Niksa i Klivlend Kavalirsi su mu “došli glave” u dodatnih pet minuta. Spoljna linija u postavi Darijus Garland - Donovan Mičel je zablistala u finišu - 118:114 (109:109).

Izabrane vesti

Neverovatne stvari dešavaju se Seltiksima u poslednje vreme. Vezali su tri poraza i prepustili prvo mesto Milvoki Baksima u Istočnoj konferenciji. Poraz protiv Klivlenda će ih posebno boleti, jer imali su gotovo čitavu utakmicu docifrenu prednost, čak i u poslednjoj deonici. I sve su prosuli! 

Nisu bili spremni za simultanku Donovana Mičela u završim minutima. Raščistio je bek šuter teren, pomakli su se saigrači u stranu i gledali ples jednog od najproduktivnijih bekova u ligi. Sasuo je 40 poena Bostonu, na mišiće odveo utakmicu u produžetak i tamo zajedno sa Darijusom Garlandom izazvao delirijum među bezmalo 20.000 navijača. 

Ugasio se Džejlen Braun u finišu, ostao je na 32 poena i 13 skokova. Falila mu je asistencija da upiše tripl-dabl. Ruka nije bila mirna ni Malkolmu Brogdonu. Meč je završio sa 24 poena, dok je u pobedničkom timu, uz Mičela, najefikasniji bio Ivan Mobli sa 25. Darijus Garland je dopisao 17. 

Tek nešto manje ludo bilo je na Floridi. Atlanta je položila oružje iako je imala kapital i do 15 poena viška. Uvukla se nesigurnost u Hokse u poslednjim minutima, počeli su da promašuju šuteve i srljaju u napadu. Oslanjanje na Trea Janga i Dežontea Marija ovoga puta nije se isplatilo, Majami je stigao do trijumfa hocem Džimija Batlera - 130:128.

Atlantina odbrana je pucala u završnici, a opet je goste delila jedna trojka od pobede. Nije ostalo dovoljno vremena posle Marijevih poena da Hoksi upute još jedan šut ka košu protivnika i tako se izvuku. Slabo je služio Atlantu šut sa distance, samo su Sadik Bej (tri trojke) i Bogdan Bogdanović (jedna manje) više od jedanput pogađali sa velike razdaljine. Srpski reprezentativac je ubacio 12 poena i bio jedan od sedmorice dvocifrenih u svom timu. 

Tre Jang je predvodio listu strelaca Atlante sa 25 poena, ali večeras je sve izgubio. I bitku i “mali rat” sa Džimijem Batlerom. Nadmašio ga je šuter Majamija, upisao 26 poena i postigao odlučujući koš. Majami je imao manje raspoloženih igrača, ali su u ključnim trenucima bili prisebni Džimi Batler, Viktor Oladipo (22 poena) i Kejleb Martin (21).

Najmanje drame viđeno je u duelu Filadelfije i Indijane, ali i najviše koševa - 147:143. Džoel Embid izveo je neverovatnih 19 slobodnih bacanja, sve ih je pogodio i došao do brojke od 42 poena. Za nijansu slabiji bio je Tajris Halibarton, koji je gurao Pejserse i dao im nadu u finišu. Na početku je delio asistencije, upisao ih je čak 16, a zatim je isključivo gledao ka košu rivala. 

Igrao je sam protiv svih u poslednjim minutima. Pogađao sa penala, iz prodora i davao trojke. Sve mu je išlo od ruke, ali ipak nije uspeo da uvede utakmicu u produžetak i dobije priliku da pretekne Džoela Embida. Ostao je na 40 poena protiv Filadelfije.

NBA LIGA - REZULTATI:  

Utorak 

Klivlend - Boston 118:114 (109:109)

/Mičel 40 - Braun 32/

Detroit - Portland 104:110

/Livers 17 - Lilard 31/

Indijana - Filadelfija 143:147

/Halibarton 40 - Embid 42/

Majami - Atlanta 130:128

/Batler 26 - Jang 25/

Denver - Toronto (u toku)

Sakramento - Nju Orleans (u toku)



tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićAtlanta HoksMajami HitKlivlend KavalirsBoston SeltiksFiladelfija SeventisiksersIndijana Pejsers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara