(©MN Press)
(©MN Press)

Mirotić više neće igrati za Španiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 19:26

„Fokusiran sam da dam sve od sebe za klub“, kaže as Barselone

Rekao je Nikola Mirotić zbogom reprezentaciji Španije. Nekoliko godina košarkaš rođen u Podgorici nije oblačio dres Crvene furije, a sada je i definitivno obelodanio da više neće igrati za državni tim.

U opširnom intervjuu za Mundo Deportivo, koji je objavljivan u nastavcima, Mirotić je otkrio da je reprezentacija za njega završena priča.

Izabrane vesti

Nekoliko godina nisam igrao za Španiju. Fokusirao sam se da dam sve od sebe za klub. A, tokom leta sam uvek imao mnogo ličnih stvari kojim sam se bavio, od porodice do biznisa. Sada sam u godinama, naročito posle povrede i svega što sam pregrmeo, u kojima ne vidim sebe više u reprezentaciji“, rekao je Mirotić.

Podgoričanin je otkrio i da je imao poziv da se vrati u državni tim pred minulo Evropsko prvenstvo.

Zvao me Horhe Garbahosa da me pita da li ću se vratiti u reprezentaciju. Tražio je da potvrdim da neću igrati, da bi mogli da naturalizuju Lorenza Brauna“.

Zadovoljan je Mirotić kako je sve ispalo na kraju sa Španijom.

„Ostvarili su veliki uspeh, pogledajte kako su prošli, osvojili su Evropsko prvenstvo, pokazali još jednom da su veliki tim i da su se spremili na neverovatan način“.

Mirotić je sa reprezentacijom Španije osvojio Evropsko prvenstvo 2015. godine i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, što je bilo ujedno poslednje takmičenje na kojem je nastupio u dresu Crvene furije.

„Zahvalan sam Španiji na svemu, što mi je dala mogućnost da igram i da osvajam medalje u njenom dresu“, poručio je Mirotić na rastanku. 


tagovi

Nikola Mirotićkošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara