Saša Obradović (©Star Sport)
Saša Obradović (©Star Sport)

Monako preživeo Baskoniju sa najlošijom verzijom Hauarda, Olimpija u slobodnom padu

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.11.22. | 21:22

Kneževi neporaženi kod kuće, Etore Mesina definitivno mora pod hitno da dovede pojačanja

Milanska Olimpija definitivno se potpuno raspala pod opterećenjem brojnih povreda! Bez Ševona Šildsa i Bilija Berona, pa i Stefana Tonuta veliki planovi Etorea Mesine našli su se na ozbiljnom udaru. Nije ni čudo što se uveliko pominje dolazak Timotija Luvavua posle višegodišnjeg boravka u NBA ligi, jer ono što su Manekeni pokazali u Kaunasu definitivno nije dostojno ozbiljnog kandidata za Fajnal for...

Žalgiris je iskoristio ogromne probleme Olimpije da veže treću pobedu (71:62), dok su gosti u slobodnom padu i stigli do petog neuspeha zaredom...

Izabrane vesti

Domaćin i pored izostanka igrača ekstra kvaliteta uspeo je timskom odbranom da svede italijanskog giganta na samo 25 poena za poluvreme. Uspeli su u nastavku igrači Olimpije da se vrate u život i čak budu dugo konkurentni, ali su na kraju ostali bez daha.

Olimpija se dugo mučila da dođe do smislene akcije i lakih poena. Samo četiri poena u uvodnih sedam i po minuta utakmice dovoljno su govorili u prilog mukama gostiju. Uz solidnu odbranu Manekeni nisu dozvoljavali protivniku da odmakne daleko, ali nedostajalo je boljih rešenja u napadu da bi utakmica bila konkurentnija.

Istina, Olimpija je uspela da svede zaostatak na samo četiri poena u poslednjoj četvrtini, ali Žalgiris se probudio u pravom trenutku i zgrabio dvocifrenu prednost koju je čvrsto držao do samog kraja.

Žalgiris je do pobede vodio Kinan Evans sa 23 poena, Roland Šmic je upisao dabl-dabl sa po 10 poena i skokova. Naz Mitru Long je u redovima Olimpije imao 19 poena, dok je Kevin Pangos stao na samo 11 poena.

Monako je na svom terenu uspeo da prevaziđe Baskoniju sa najslabijom verzijom Markusa Hauarda i slavi rezultatom 79:74 (20:24, 28:21, 10:18, 21:11). Domaćina je do važnog trijumfa vodio Eli Okobo sa 22 poena, od čega je devet ubacio u četvrtoj deonici kada se rezultat lomio. Uspeo je domaćin da nadoknadi pet poena zaostatka upravo zahvaljujući Okobu. Pogodio je trojku za 71:71 uz dva i po minuta na semaforu, onda i okrenuo rezultat u sledećem napadu, da bi Džordan Lojd sa slobodnih bacanja uz 11 sekundi do kraja odveo do 79:74 i tako definitivno ugasio poslednji tračak nade gostiju. Domaćin je susret završio serijom 11:4 poslednja tri i pominuta.

Hauard se definitivno obrukao večeras u Monte Karlu. Ubacio je samo tri poena, odnosno jedan šut iz sedam pokušaja (1/6 za tri), što mu je novi negativni rekord u Evroligi! I pored toga Baskonija se držala praktično do kraja zahvaljujući Pjeriji Henriju koji je imao 17, odnosno Darijusu Tompsonu sa 15 poena. Povratnik u redove Baskonije podelio je i sedam asistencija. Vanja Marinković je odigrao 11 minuta i ostao bez poena uz sva tri promašaja za tri...

Lojd je utakmicu završio sa 12 poena i bio je drugi strelac ekipe, ali je sa penala ubacio devet od deset šuteva! Iz igre je ostao na 1/4. Donatas Motijejunas je dopisao 11, a Majk Džejms je ostao na 10 poena (3/10 iz igre, 1/4 za tri), uz sedam asistencija i četiri skoka.

Monako je sada na 6-2, Baskonija je posle odličnog starta pala i pretrpela četiri poraza u proteklih pet kola...

EVROLIGA - 8. KOLO

Četvrtak

Anadolu Efes - Barselona 96:86

/Klajburn 24 - Laprovitola 28/

Crvena zvezda - Asvel 71:67

/Ivanović 16 - Lajti 16/

Bajern - Olimpijakos 71:82

/Jaramaz 12 - Vezenkov 20/

Virtus Bolonja - Valensija 89:59

/Miki 16 - Džouns 10/

Real Madrid - Alba 90:72

/Porier 19 - Procida 13/

Petak

Fenerbahče - Panatinaikos 107:77

/Vilbekin 19 - Bejkon 20/

Monako – Baskonija 79:74

/Okobo 22 – Henri 17/

Žalgiris – Olimpija Milano 71:62

/Evans 23 – Mitru Long 19/

Partizan Bozzart Bet – Makabi Tel Aviv 96:88

/Ledej 21, Egzum 21 - Boldvin 23/



tagovi

Olimpija MilanoŽalgirisEvroligaKK MonakoSaša ObradovićBaskonijaMarkus Hauard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara