Džanan Musa (©Starsport)
Džanan Musa (©Starsport)

Musina NBA razmišljanja: Micić i Vezenkov bi ubili tamo kada bi dobili šansu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 11:23

“Posebno me čudi slučaj Vezenkova. MVP Evrolige, Kingsi su sve vreme pričali koliko ga žarko žele, a onda – ne igra“, zbunjen je Realov as

Nije možda graciozan kao najveći asovi evropske košarke, ali obavlja posao. Toliko dobro da Džanan Musa ponovo razmišlja o NBA ligi. Na kraju ove sezone ući će u poslednju godinu ugovora sa madridskim Realom, a uz brojke koje beleži nema sumnje da će biti interesovanja američkih timova.

U stvari, već ga ima.

Izabrane vesti

Uvek ima razgovora, ali smo se dogovorili da je za mene sada najbolje da ostanem fokusiran na ovu sezonu i pokušam da osvojim Evroligu. Kada vreće dođe sešćemo i razgovarati... Kada NBA tim zove nikad ne znaš, ali srećan sam ovde, momci su dobri prema meni i ne bih ništa sada da pričam, jer ne želim da ih izdam. Veram sam momak. I zato koncetrisan na Real“, kaže Musa u intervjuu za BasketNews.

Nije uostalom važno samo otići. Važno je da je dobiti pravu šansu, a ta tranzicija iz evropske u američku košarku nije baš laka. Musa je tamo već bio nakon što ga je Bruklin draftovao kao 29. pika. U te dve sezone u proseku je igrao 10,7 minuta, beležio 4,3 poena uz 2,2 skoka i 1,1 asistenciju, ali se u potpunosti afirmisao tek nakon povratka u Evropu.

Bio sam premlad. Imao sam 18 ili 19 godina. Telo i um nisu bili spremni za NBA. A da budem iskren, nisam ni dobio priliku koju sam želeo. Ali to je NBA biznis. Proveo sam tamo tri godine, sad imam to iskustvo i kada bih se vratoio neke stvari bih drugačije radio“.

Voleli bismo da znamo šta konkretno? Jer očigledno je Evropljanima teško da se tamo probiju. Vasilije Micić i Saša Vezenkov se ove sezone muče, a obojica su u NBA došli sa priznanjima da su bili najbolji igrači Evrolige. Musa pak drugačije gleda na njihovu situaciju.

Ne muče se oni, nego su okolnosti takve. Evo, sinoć je Micić dao 21 poen i imao pet asistencija. Kada dobiju priliku obojica dobro igraju. Posebno me čudi slučaj Vezenkova. Bio je MVP Evrolige. Kingsi su sve vreme pričali koliko ga žarko žele, ovo i ono, a sada ne igra. Nezgodno pitanje. Ali kada bi dobili priliku – ubili bi tamo“, uverava Musa.



tagovi

Džanan MusaVasilije MicićSaša Vezenkov

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara