Trenutak kada su navijači utrčali na teren (Screenshot - Youtube.com)
Trenutak kada su navijači utrčali na teren (Screenshot - Youtube.com)

Navijači uleteli na teren da proslave pobedu, pa povredili protivničkog igrača (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 00:42

Veliki talenat Djuka Kajl Filipovski zaradio povredu kolena

Košarkaši Vejk Foresta su u okviru NCAA lige iznenadili Djuk pred svojim navijačima, što je po isteku vremena izazvalo erupciju oduševljenja među prisutnima u dvorani. Pristalice pobedničke ekipe su uletele na teren da proslave trijumf, a pod stampedom navijača stradalo je koleno talentovanog Kajla Filipovskog iz redova Blu Devilsa.

Ovaj 20-godišnji košarkaš, za kojeg se predviđa da bi mogao da bude izabran sa visoke pozicije na prestojećem NBA draftu, našao se na sredini terena, kada je masa sa tribina pohrlila na teren. Nije uspeo na vreme da se skloni, dobio je nekoliko udaraca u gomili, a onda su mu saigrači priskočili u pomoć i ogradili ga.

Izabrane vesti

"Osetio sam brojne udarce u telo. Ovaj je bio najgori. Smešno je kako su se poneli u čitavoj situaciji. Već sam čuo da postoje video klipovi na kojima se vidi kako dobijam udarce u leđa i osetio sam da je bilo lično, bez dileme sa namerom. Nema šanse da mene ovako velikog, koji pokušavam da se sklonim sa terena, nisu videli i nisu mogli da me zaobiđu. Nema izgovora za tako nešto", rekao je Filipovski, prenosi CBS.

Iz Djuka su istakli da još ne znaju kakvo je stanje povrede, ali Filipovski je teren napustio sa bolnom grimasom i uz pomoć članova timskog osoblja.

"Kada ćemo da zabranimo istrčavanje na teren? To je opasna stvar. Kada sam ja igrao, čekalo se makar 10 sekundi pre nego što se istrči na parket. Sada se ni sirena nije oglasila, a oni su već bili dole", istakao je šef struke Blu Devilsa Džon Šejer posle meča.

Filipovski je u porazu postigao 17 poena, a ove sezone predvodi prestižni koledž u poenima i skokovima po utakmici. Trenutno igra drugu sezonu za Djuk i predviđa se da će biti u prvih 20 pikova na narednom draftu.



tagovi

Djuk Blu DevilsVejk Forest koledžNCAAEXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara