Keli Ubre (©AFP)
Keli Ubre (©AFP)

NBA večeras: Ubre i Vasel idu u plus, biće tvrdo u Milvokiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.11.22. | 16:59

Toronto Reptorsi veliki favorit na gostovanju Detroit Pistonsima

Novi dan, novih sedam NBA mečeva na rasporedu. Opet će biti dosta uzbuđenja u najjačoj košarkoj ligi na svetu, a mi vam još jednom donosimo nekoliko naših saveta za klađenje.

DETROIT PISTONS - TORONTO REPTORS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,50)

Izabrane vesti

Pogled na tabelu dovoljno govori zašto bi ovo trebala da bude dobra opklada - Detroit je na poslednjem mestu Istočne konferencije s učinkom 3-11 dok je Toronto trenutno šesti sa 7-7. Takvi rezultati nisu nikakvo iznenađenje s obzirom na to da su Pistonsi građeni kao ekipa koja ove sezone želi da razvija mlade igrače bez nekog pritiska, a Reptorsi žele jedno od prvih šest mesta i direktan plasman u plejofu, bez plej-in turnira. Šta se večerašnje utakmice tiče, Toronto bi bio favorit i bez toga šta za Detroit ne igra najbolji igrač Kejd Kaningem. Iako kanadskoj ekipi nedostaju Paskal Sijakam i Fred Vanvlit, više će Pistonsima nedostajati Kaningem nego Reptorsima ova dvojica. A i s Kaningemom bi Detroit bio daleko od statusa favorita.

MILVOKI BAKS - ATLANTA HOKS (zbir poena na meču (223,5), tip manje, kvota 1,85)

Milvoki za sada izgleda kao najbolja ekipa u NBA ligi, odnosno kao prvi favorit za osvajanje titule i s učinkom 10-2 je najbolji tim u ligi. Atlanta je na trećem mestu Istoka s 8-5, a to govori da bi ovo mogla da bude uzbudljiva utakmica. Nećemo se igrati s prognozom pobednika nego ćemo vam savetovati da se opkladite na 'manje' poena na meču. Milvoki po pravilu igra najbolju odbranu u celoj ligi, primaju samo 105,8 poena po utakmici, a iako je Atlanta puno ofanzivniji tim od njih, ipak mislimo da će Baksi nametnuti ritam utakmice koja bi mogla da prođe u jako malom broju poena.

KELI UBRE (broj poena na meču (18,5), tip više, kvota 1,85)

Keli Ubre je iskoristio činjenicu da je Šarlot ostao bez Majlsa Bridžisa, odnosno da tim nije doveo praktično nikakvo pojačanje za ovu sezonu. Ubre je dobio veću ulogu, preselio se s klupe u startnu petorku i igra dobro - trenutno je na proseku od 18,5 poena uz 4,8 skoka i 1,3 asistenciju. Iako su Hornetsi u jako lošoj seriji, ovog meseca su izgubili svih sedam mečeva koje su odigrali, Ubre je u njima dodatno podigao brojke. U novembru je na proseku od 20,6 poena po utakmici, a u zadnja četiri meča je tri puta prebacio današnju marginu dok je taj četvrti put ostao na 16 poena. Šarlot večeras igra protiv Orlanda, jedna od rezultatski najslabijih ekipa lige, pa bi Ubre opet mogao da dođe do dosta prilika za koševe...

DEVIN VASEL (broj poena na meču (21,5), tip više, kvota 1,85)

San Antonio je na početku sezone izgledao kao Juta - ekipa koja je napravljena da bi gubila mečeve i išla po što bolji pick na draftu sledeće godine, ali je situacija počela da se menja kako se sezona razvijala pa su Sparsi trenutno na 11. mestu Zapadne konferencije s učinkom 6-7. Večeras ekipa Grega Popovića gostuje Golden Stejtu koji igra promenjivo, ali je kod kuće prilično dobar pa se očekuje da aktuelni šampioni upišu pobedu. No, to za naš tiket nije važno jer smo se odlučili na njega staviti Devina Vasela. Ovaj 22-godišnji bek odlično koristi činjenicu da je San Antonio odlučio sezonu igrati s mladom ekipom i ima izvrsne brojke. U proseku postiže 21 poen uz odlične procente šuta - ukupno 47%, odnosno 43,5% van linije za tri. S obzirom na to da Golden Stejt ima dosta problema u odbrani, trenutno su najgora ekipa lige po broju primljenih poena (119,2 po meču), očekujemo da će Vasel i večeras imati dosta prostora i da će to dobro da iskoristi.

NBA

Utorak

01.00: (2,95) Detroit (13,0) Toronto (1,50)

01.00: (1,80) Orlando (12,5) Šarlot (2,25)

01.30: (1,15) Boston (22,0) Oklahoma (6,00)

01.30: (1,75) Majami (12,5) Finiks (2,30)

02.00: (2,95) Hjuston (13,0) LA Klipers (1,50)

02.00: (1,60) Milvoki (13,0) Atlanta (2,60)

04.00: (1,35) Golden Stejt (14,0) San Antonio (3,70)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

Keli UbreToronto ReptorsMilvoki BaksAtlanta HoksDetroit PistonsGolden Stejt VoriorsSan Antonio SparsNBA ligapredlozzi i tipovanja

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara