Vladimir Lučić i Dešon Tomas (©Starsport)
Vladimir Lučić i Dešon Tomas (©Starsport)

Neće se Barsa prošetati do F4, brejk Bajerna! Dešon Tomas serijom trojki uništio Katalonce

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 22:07

Četa Andree Trinkijerija utišala Palau Blaugranu u drugoj utakmici četvrtfinala - 90:75

Moćna je Barselona, prvi je favoriti za evropsku krunu, ali nije nepobediva. I neće se prošetati do Fajnal-fora Evrolige u Beogradu, moraće da prolije krv kako bi eliminisala minhenski Bajern, jer tim Andree Trinkijerija napravio je brejk u drugoj utakmici četvrtfinalne serije! Barselonu je u Palau Blaugrani uništio njen bivši igrač Dešon Tomas, sipao je iz svih pozicija, pumpao samopouzdanje saigračima i poveo Bavarce do izjednačenja u seriji - 90:75.

Eksplodirao je Dešon Tomas u Kataloniji, dizala ga je atmosfera i kako je rastao broj decibela u hali, tako je krilo Bajerna bivalo nemilosrdnije. Meč karijere u Evroligi odigrao je Dešon Tomas, sve mu je polazilo za rukom i postigao je 25 poena, tri manje od rekorda postavljenog u duelu sa Crvenom zvezdom. Neophodno je bilo Bajernu da neko izađe iz zone komfora, da namesti ruku u ranoj fazi i pokaže ostatku tima da se skloni. Učinio je to Tomas i simultankom zabrinuo katalonski klub. Sada je četi Šarunasa Jasikevičijusa potreban brejk u Audi domu kako bi u šaci imali majstoricu.

Izabrane vesti

Otkačila se ruka košarkašima Bajerna, dalekometnom paljbom ubijali su u pojam domaćina i krčili put ka prvoj pobedi u seriji. Superiorni su bili Bavarci većim tokom utakmice, bez oklevanja su se dizali i pogađali trojke. Kolovođa je bio superiorni Dešon Tomas, američko krilo dizalo se na šut čim mu je ostavljan i minimalni prostor, a u stopu ga je pratio Andreas Obst, koji je na isteku treće deonice, uz zvuk surene, ubacio trojku van balansa.

Najjače oružje Bajerna bio je šut sa distance, a Barselonino tandem bekova Nikolas Laprovitola i Nik Kalatis. Grčki majstor igre dva na dva hranio je loptama igrače ispod koša, delio je savršena dodavanja i njima donosio svom timu lake poene. Kada se meč lomio, a Blaugrana disala za vratom gostima, Laprovitola se nije libio da preuzme odgovornost. Skupljao je Trinkijerijev tim, činio sve da odseče Nikolu Mirotića i Brendona Dejvisa, i delimičo je u toj nameri i uspeo. Ali, takva taktika otvarala je prostor Argentincu i ostatku spoljne linije.

Konstantno se nemački tim vrteo oko dvocifrene razlike, povlačio je konce i nije dopuštao domaćinu da mu se približi i izvrši pritisak. Na trojku je odgovarao trojkom, požrtvovano su se košarkaši Bajerna bacali za lopte, ali su i sačuvali tešku artiljeriju za sam kraj. Kada su se Dešon Tomas, Ognjen Jaramaz i Andreas Obst ispucali, na scenu su stupili Nik Vajler Beb i Žan Mark Šiško. Sa dve vezane trojke odveli su Bavarce na “plus 15”, ispraznili su halu sprečili da dođe do drame.

Ubedljivo najefikasniji akter meča bio je Tomas sa 25 poena, a kod Bajerna su dvocifreni bili i Obst sa 15, Vajler Beb sa 12, Jaramaz sa 11, dok je jedan manje ubacio Ogastin Rubit. U prvom meču Vladimir Lučić je meč završio sa 20 poena, ovoga puta nije bio toliko produktivan u napadu - ubacio je pet poena. Kod Barselone su listu strelaca predvodili Laprovitola i Mirotić, koji su brojali do 16.

EVROLIGA - PLEJ-OF (DRUGE UTAKMICE)

Četvrtak

Barselona - Bajern 75:90 /1:1 u seriji/

/Laprovitola 16 - Tomas 25/

Olimpija Milano - Efes (u toku) /0:1 u seriji/

Petak

18.00: (13.0) Olimpijakos (16.0) Monako (3.90) /1:0 u seriji/

20.45: (1.35) Real Madrid (16.0) Makabi Tel Aviv (3.50) /1:0 u seriji/

NAPOMENA: Na fajnal for idu ekipe koje prve stignu do tri pobede


tagovi

KK BarselonaKK Bajern MinhenEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara