Stiv Neš (©AFP)
Stiv Neš (©AFP)

Nekad asovi poput Duranta i Hardena, sutra talenti kao Barns i Sijakam: Stiv Neš u Torontu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 12:26

Legenda kanadske košarke posle prve neuspešne trenerske prilike sa Bruklinom mogao bi da dobije šansu za iskupljenje

Da će biti interesantan trener dalo se naslutiti i dok je kao igrač saigračima delio lopte kao na tacni, a i kasnije kada je u ulozi savetnika pomogao Golden Stejt Voriorsima da stignu do NBA titule. Međutim, da trenerski posao nije lak i on sam je shvatio za mandata u Bruklin Netsu. Ali nije odustao. Stiv Neš se vraća u košarku, a samo nam ostaje da vidimo da li će se to desiti u – Torontu.

Prema navodima dobro obaveštenih američkih medija, Toronto Reptorsi su već intervjuisali za posao osmostrukog ol-stara. Tim iz Kanade prethodno se odlučio da otpusti trenera Nika Nursa koji ih je predvodio do titule 2019. godine. Ove sezone, međutim, ekipa je igrala slabo i Nurs je četiri godine posle osvojene titule ostao bez posla.

Izabrane vesti

Stiv Neš je doduše samo jedno od rešenja, mada svakako zanimljivo posle njegovog mandata na mestu šefa struke Bruklina. Tamo je od 2020. godine vodio megazvezde poput Kevina Duranta, Džejmsa Hardena i Kajri Irvinga, igrače koji će gotovo izvesno biti u Kući Slavnih.

Međutim, Nešu nije bilo lako sa njima. Sećate se i vi Irvingovog odbijanja da se vakciniše zbog čega te sezone nije igrao u Njujorku, mada je mogao da putuje na gostovanja. Harden je tih nedelja visio po striptiz klubovima mnogo više no što je razmišljao o košarci...

Cele sezone ekipu su pratile kontroverze koje nemaju veze sa terenom. Neš je za dve sezone imao pozitivan skor (94-67), ali to nije bilo dovoljno da zadrži trenersku poziciju i u novembru prošle godine napustio je tim.

Međutim, iako je Neš imao tu neuspešnu epizodu u Bruklinu i dalje je jako cenjen u NBA krugovima. Pre svega zbog genijalnog košarkaškog uma. Da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi. Pored bivšeg trenera Netsa, za mesto stratega u Torontu pominju se još neka imena. Džej Džej Redika  su Reptorsi već kontaktirali. Još radikalnija mera bio bi istorijski izbor Beki Hemon, koja bi u tom slučaju postala prva žena  na mestu šefa struke nekog NBA tim. Razmatra se i dovođenje Montija Vilijamsa koga su nedavno otpustili Finiks Sansi.

Ukoliko Neš bude preuzeo tim iz Ontaria ovog puta neće imati na raspolaganju svetske asove poput Durana, Hardena i Irvinga, ali će moći da računa na vrlo talentovanu ekipu. Skoti Barns koji je bio novajlija godine 2022, pa ol-strar igrač Paskal Sijakam, naravno i Fred Vanvlit, lider ove mlade ekipe. 


tagovi

Stiv NešToronto Reptors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara