Noris Kol u dresu Unikahe (Foto: fiba.basketball)
Noris Kol u dresu Unikahe (Foto: fiba.basketball)

Noris Kol napustio Malagu i preselio se u Burg

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 21:10

Bivši NBA šampion ponovo u Francuskoj

Unikaha će teško u plej-of ACB lige ove sezone, pa je Noris Kol rešio da promeni sredinu. Momentalno je pronašao novi klub, kako je u razmaku od nekoliko sati promovisan kao novo pojačanje Burga. Vratio se u francusku košarku, gde je od 2019. do 2021. godine nastupao za Monako i Asvel.

Sastav iz Malage je tek 12. na tabeli španskog prvenstva sa učinkom 9-14 i makar tri pobede ga dele od osmog mesta i doigravanja. U FIBA Ligi šampiona je ipak na dobrom putu, obezbedio je plasman u četvrtfinale, ali za trofej se neće boriti sa bivšim NBA šampionom.

Izabrane vesti

Kol nije odigrao nijedan meč u dresu Unikahe od 25. januara, a u proseku je dok je nastupao beležio 6,7 poena i 4,2 asistencije u LŠ i 13,4 poena uz 4,2 završna dodavanja u ACB ligi.

Burgu će moći da pomogne u prvenstvu, ali ne i u Evrokupu gde je prošao rok za registrovanje igrača. Tako će pokušati da se sa ekipom iz Burg an Bresa domogne plej-ofa. Kolov novi klub trenutno je 10. na tabeli LNB Pro A lige sa 11 pobeda i 13 poraza. Dva koraka iza devetoplasiranog Limoža, ali i Nantera koji drži poslednju kartu za doigravanje.

Posle pet provedenih godina u NBA i dve vezane titule sa Majami Hitom, 33-godišnji košarkaš je igrao kratko u Kini. Pokušao je potom da se izbori za ozbiljniju rolu u Oklahomi, ali kako nije uspeo odlučio je da se preseli u Evropu. Igrao je najpre za Makabi, potom Avelino, podgoričku Budućnost, kao i pomenuti Monako i Asvel pre nego što je minulog leta pojačao Unikahu. Sa timom iz Vilerbanna je uspeo i da osvoji titulu u Francuskoj, a pre četiri godine bio je i šampion Izraela.


tagovi

Noris KolUnikahaKK BurgACB ligaLNB Pro A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara