Džeremi Sočan (© Printskrin)
Džeremi Sočan (© Printskrin)

Novi Rodman zaprepastio sve tehnikom šuta - jednom rukom podigao procente

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 15:46

"Trener Popović i asistent Bret Braun su mi prišli jedan dan i savetovali me da počnem da šutiram samo jednom rukom", rekao je Džeremi Sočan iz San Antonio Sparsa

Tokom decenija u košarci nagledali smo se raznih tehnika izvođenja slobodnih bacanja. Mnogi će reći da je "glava" najbitnija kada stanete na liniju, i da je moguće podignuti procente samo ako se uvede mala korekcija. Dovoljno je smao da pogledate Igora Rakočevića koji ima karakterističan pokret rukom koji ga je preporodio, ali ovo što radi mladi igrač San Antonio Sparsa Džeremi Sočan nikada do sada nije viđeno. Naime, momak koga već zovu novi Denis Rodman, pre svega zbog frizure tokom ove sezone je počeo da izvodi slobodna bacanja jednom rukom.

Dobro ste pročitali. Čitava mehanika šuta je sa jednom rukom i to je počeo da radi na insistiranje legendarnog Grega Popovića.

Izabrane vesti

On je na prve 23 utakmice ove sezone šutirao vrlo loših 45,8 posto sa linije za sobodna bacanja. Šutirao je kao i velika većina košarkaša na planeti, ali onda se drastična promena dogodila na prethodnih 16 mečeva. Od kada je počeo da šutira jednom rukom, procenti su se popeli na neverovatnih 73,2 posto.

Uostalom, pogledajte kako to izgleda.

Nije dugo trebalo medijima da krenu da se interesuju oko nove mehanike šuta.

"Trener Popović i asistent Bret Braun su mi prišli jedan dan i savetovali me da počnem da šutiram samo jednom rukom. Samo sam odlučio da ih poslušam. Nije toliko bitno kako sve izgleda već način na koji se razvija mehanika šuta ruke".

Prešao je na suštinu.

"Problem je bio u laktu. Kada šutiram sa dve ruke, lakat mi se uvek pomeri, a sada kada šutiram jednom, ostane sve mirno i zato sam krenuo da pogađam."

Na prethodnih 16 mečeva od kako je primenio novi stil šutiranja, pogodio je 30 od 41 slobodno bacanje.

Ovaj mladić ima i zanimljivu životnu priču. Rođen je u malom gradu u Oklahomi, ali je tokom odrastanja često bio u Poljskoj odakle mu je majka, dok mu je otac igrao košarku u Velikoj Britaniji. Srednju školu je proveo u Indijani, a studirao je na Bejlor Univerzitetu, a zanimljivo da je igrao košarku u Nemačkoj i to u drugoj ligi.

Danas ga međutim svi najviše povezuju sa Denisom Rodmanom. Zbog upečatljive kose i broja 10 na dresu, odmah su svi videli novog Rodmana u San Antoniju. Čak i na sličan način igraju. Mladi Sočan prednjači energijom, a prosečno beleži 8,8 poena uz 4,7 skokova.


tagovi

Džeremi SočanSan Antonio Spars

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara