Džordan Lojd (©Star Sport)
Džordan Lojd (©Star Sport)

Obradović spremio pojačanje za leto: Stiže Džordan Lojd

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 11:01

Veliki planovi čekaju realizaciju

Osvajanje Evrokupa prošle godine ispratila je i odlična debitantska sezona u Evroligi što je odgovorne u Monaku podstaklo da krenu sa sklapanjem ozbiljnih planova za leto gde bi ideja bila čak da se napravi iskorak posle majstorice četvrtfinala u Pireju.

Ugledni francuski sajt BeBasket tvrdi da je prvi pik Saše Obradovića - Džordan Lojd! Isti izvor navodi da će Monako od svojih vlasnika dobiti značajno uvećanje budžeta za narednu sezonu, zbog čega samim tim rastu i ambicije. Lojd će na leto postati slobodan u izboru nove sredine pošto mu se završava ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga koji je još tokom sezone izbačen iz Evrolige zajedno sa moskovskim CSKA i Uniksom iz Kazanja i šanse da se vrate u elitno takmičenje su minimalne.

Izabrane vesti

Četvrtak, 18.00: (2,30) Olimpijakos (14,5) Efes (1,70)

Lojd je dobro poznato ime u evropskim okvirima i već tri godine je među najboljim strelcima Evrolige. Prvo u Valensiji gde se probio, potom u Crvenoj zvezdi iz koje je dobre igre lepo naplatio transferom u Zenit. Nije iznenađenje što je Lojd visoko kotiran na Monakovoj listi želja s obzirom da je tamo šef stručnog štaba Saša Obradović.

Srpski stručnjak je insistirao na Lojdovom dolasku na Mali Kalemegdan na leto 2020. godine i plan je bio da oko njega maksimalno gradi igru što je i bio slučaj, samo što je nekadašnji zlatni reprezentativac Jugoslavije otpušten u decembru kada ga je zamenio Dejan Radonjić. Od tada je veći prostor za igru dobio Ognjen Dobrić koji je na kraju poneo epitet najvažnijeg igrača Crvene zvezde u osvajanju ABA lige.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Lojd je u Zenitu na 23 utakmica Evrolige beležio 13,2 poena na 34,7 odsto za tri i 42,2 odsto iz igre, uz po četiri skoka i asistencije, jednu ukradenu loptu i četiri iznuđena faula uz 27 minuta na terenu i prosečni indeks korisnosti 14,4.

Francuski sajt sa eventualnim dolaskom Lojda otvaranja pitanje statusa Majka Džejmsa. Temperamentni Amerikanac bio je prva violina Monaka zbog čega je izabran u prvu petorku Evrolige, ali se po igračkom karakteru ne uklapa u model Obradovićeve košarke. No, ostaje da se vidi šta će da se dogodi u narednom periodu.



tagovi

KK MonakoZenit Sankt PeterburgEvroligaDžordan LojdSaša Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara