Obradović: Treniramo na Božić, status Top 8 se neće znati do poslednjeg kola

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 21:21

Željko Obradović održao zanimljivu konferenciju posle ubedljive pobede nad Krkom u 15. kolu ABA lige

Partizan Mozzart Bet je odradio ono što se očekivalo protiv Krke. Upisana je ubedljiva pobeda, ali sada je znatno bitnije spremiti se za meč protiv Fenerbahčea u utorak.

Izabrane vesti

"Odigrali smo kako smo odigrali, veoma dobro prvo poluvreme, kasnije održali to, svi srećni i zadovoljni. Raspodelili minutažu i poene", rekao je Željko Obradović o utakmici sa Krkom u 15. kolu ABA lige.

Osvrnuo se na neke igrače u svom timu, pre svega na Tristana Vukčevića i Balšu Koprivicu.

"Tristan je starter već dugi niz utakmica i onda se postavlja pitanje, da li trener može nešto više da uradi? Da više pokaže poverenje prema nekome ako si stalno u petorci sa igračima koji su iskusni i koji mogu da ti pomognu da pokažeš sav taj talenat koji imaš. Evo i večeras je imao među najvećim minutažama. Balša Koprivica pomaže timu kada je koncentracija, ali to nije samo njegov problem. Svima je to problem".

Otkrio je zatim da će tim imati na Božić trening kako bi se što bolje spremili za duel protiv Fenrebahčea u Istanbulu.

"Mi nemamo trening uopšte, mi što radimo 15 dana to nema nikakve veze sa procesom treninga. To je utakmica, proces regeneracije i to je to. Sutra ćemo imati trening. Na Božić ćemo imati trening kako bismo se pripremili za Fenerbahče".

Veliko je pitanje da li će za taj meč biti spremni Zek Ledej i Alen Smailagić koji večeras nisu bili u sastavu, dok se u tim vratio Uroš Trifunović.

"Videćemo u kom su stanju. Mislim da će Smailagić veoma teško da putuje, a za Zeka ćemo videti kako se oseća u nedelju i ponedeljak".

Zatim je upitan trener Partizana da li bi naredni mečevi u Evroligi mogli da budu prelomni kada je u pitanju mesto na tabeli koje vodi u plej of elitnog takmičenja.

"Status top 8 se neće rešiti do poslednjeg kola. Bukvalno će se sve odlučiti u poslednjoj utakmica, a verovatno i koš razlika i međusobni učinak će biti od presudnog značaja. Meni to tako izgleda. Naravno to je košarka sve je moguće, ali meni ovo tako izgleda", dodao je Obradović.


tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara